Hoppa till innehållet

Teknisk design, högskoleingenjör, Luleå

Publicerad: 31 mars 2021

Grattis – du har gjort ett bra val och vi är glada att få dig som student hos oss på Luleå tekniska universitet.

Registrering

Registrering på programmets första kurser i läsperiod 1 sker digitalt via formulär.

Formuläret kommer att skickas ut via mail den 13 augusti till den e-postadress som finns angivet på antagning.se, se till att den adressen är korrekt. Kontrollera skräpkorgen om mailet saknas i inkorgen.

Du måste skicka in svar via formuläret senast den 17 augusti för att inte förlora din plats. Registrering görs av administratör på Luleå tekniska universitet.

Vänligen kontakta Service Point före den 17 augusti om du inte hittar e-postmeddelandet efter att ha kollat din inkorg och skräppostmapp.

Kurser läsperiod 1

Schema

Schemat fastställs senast två veckor innan kursstart.

Kurslitteratur

Kurslitteraturen finns angiven i kursplanen och du finner den i länken ovan under ’kurser läsperiod 1’. Observera att kurslitteraturen kan ändras fram till 50 arbetsdagar före kursstart.

Här finns bl a information om att få åtkomst till kurslitteratur. Om du ska köpa din kurslitteratur kan du göra det på närmaste bokhandel, fysisk eller på webben.

Mer information om programmet

D0030A Design: process och metod är en kurs som introducerar en teknisk designers arbetssätt, det vill säga själva utvecklingsprocessen du kommer att arbeta med efter utbildningen. Kursen kommer att visa på hur bred din framtida arbetsmarknad är. I kursen kommer du även få jobba med olika tekniker för att visualisera produkter så som skissteknik och modellbyggande. Kursen övar upp din förmåga att använda skisser och enklare prototyper som verktyg för att kommunicera så att andra kan tolka dina idéer och tankar. Kursen är grundläggande, vilket innebär att du inte behöver kunna skissa, du kommer att utveckla den förmågan under kursen.

M0050M Matematiska grunder och derivator är en matematikkurs som ingår i paketet av baskurser som erbjuds alla ingenjörsutbildningar. Den är en del av den är en del av verktygslådan för ingenjörer, kunskaper som du behöver ha med dig för ditt framtida arbete som teknisk designer.

Frågor om programmet

Hör gärna av dig om du har övriga frågor om programmet.

Jörgen Normark

Jörgen Normark, Universitetslektor, Avdelningschef

Telefon: 0920-491480
Organisation: Industriell design, Människa och teknik, Institutionen för ekonomi, teknik, konst och samhälle