Hoppa till innehållet

Teknisk fysik och elektroteknik, civilingenjör, Luleå

Publicerad: 6 april 2021

Grattis – du har gjort ett bra val och vi är glada att få dig som student hos oss på Luleå tekniska universitet.

Registrering

Registrering på programmets första kurser i läsperiod 1 sker digitalt via formulär.

Formuläret kommer att skickas ut via mail den 13 augusti till den e-postadress som finns angivet på antagning.se, se till att den adressen är korrekt. Kontrollera skräpkorgen om mailet saknas i inkorgen.

Du måste skicka in svar via formuläret senast den 17 augusti för att inte förlora din plats. Registrering görs av administratör på Luleå tekniska universitet.

Vänligen kontakta Service Point före den 17 augusti om du inte hittar e-postmeddelandet efter att ha kollat din inkorg och skräppostmapp.

Förberedande kurs i matematik

Ingenjörsstudier kräver gedigna kunskaper i matematik, något man lägger till grund för genom flera matematikkurser under de första studieåren. För att kunna tillgodogöra dig innehållet i dessa behöver dina gymnasiekunskaper i matematik vara aktuella. Det är därför viktigt att du deltar i förberedelser för studier i matematik.

Handledningspass över zoom:

Torsdag 19/8, 8.45-10.15

Fredag 20/8, 8.45-10.15

 

Kurser läsperiod 1

Schema

Schemat fastställs senast två veckor innan kursstart.

Kurslitteratur

Kurslitteraturen finns angiven i kursplanen och du finner den i länken ovan under ’kurser läsperiod 1’. Observera att kurslitteraturen kan ändras fram till 50 arbetsdagar före kursstart.

Här finns bl a information om att få åtkomst till kurslitteratur. Om du ska köpa din kurslitteratur kan du göra det på närmaste bokhandel, fysisk eller på webben.

Mer information om programmet

Att studera vid universitetet kan upplevas annorlunda jämfört med studierna i gymnasiet. Antalet schemalagda timmar är färre och en stor del av arbetet med övningar och förberedelser inför laborationer och föreläsningar görs utanför schemalagd tid. Du har en större frihet att styra var och när under dagen du studerar. Att hantera den friheten på ett ansvarsfullt sätt är nödvändigt för att du en dag ska examineras som civilingenjör, som självständigt kan hantera komplexa frågeställningar och bidra till kunskapsutvecklingen. Det är avgörande att du deltar aktivt i schemalagda kursmoment och därutöver arbetar flitigt med övningsuppgifter och laborationer. Arbeta gärna tillsammans med andra, eftersom det är ett effektivt sätt att lösa oklarheter och lära sig själv genom att förklara för andra. En god studiekultur och gemenskap är motiverande och gör det roligare att hantera studietidens utmaningar.

Frågor om programmet

Hör gärna av dig om du har övriga frågor om programmet.

Andreas Almqvist

Andreas Almqvist, Professor

Telefon: 0920-492407
Organisation: Maskinelement, Maskinelement, Institutionen för teknikvetenskap och matematik
Fredrik Sandin

Fredrik Sandin, Professor

Telefon: 0920-493163
Organisation: Maskininlärning, EISLAB, Institutionen för system- och rymdteknik