Hoppa till innehållet

Underhållsteknik, högskoleingenjör, Luleå

Publicerad: 6 april 2021

Grattis – du har gjort ett bra val och vi är glada att få dig som student hos oss på Luleå tekniska universitet.

Registrering

Registrering på programmets första kurser i läsperiod 1 sker digitalt via formulär.

Formuläret kommer att skickas ut via mail den 13 augusti till den e-postadress som finns angivet på antagning.se, se till att den adressen är korrekt. Kontrollera skräpkorgen om mailet saknas i inkorgen.

Du måste skicka in svar via formuläret senast den 17 augusti för att inte förlora din plats. Registrering görs av administratör på Luleå tekniska universitet.

Vänligen kontakta Service Point före den 17 augusti om du inte hittar e-postmeddelandet efter att ha kollat din inkorg och skräppostmapp.

Förberedande kurs i matematik

Ingenjörsstudier kräver gedigna kunskaper i matematik, något man lägger till grund för genom flera matematikkurser under de första studieåren. För att kunna tillgodogöra dig innehållet i dessa behöver dina gymnasiekunskaper i matematik vara aktuella. Du bör därför utnyttja tillfället att putsa upp dem genom att följa överbryggningskursen i matematik (även känd som proppen) som normalt ges under välkomstperioden.

På grund av den pågående Coronapandemin kommer dock inte välkomstperioden att kunna genomföras som vanligt i år. Det innebär ett större egenansvar för dig som är blivande student på våra ingenjörs- och civilingenjörsprogram. Här gäller det att tidigt komma igång med att friska upp matematiken. Det gör du enklast genom att beställa boken Dunkels et al., Mot bättre vetande i matematik, tredje upplagan, Studentlitteratur, ISBN 978-91-4401919-2. 

Kurser läsperiod 1

Schema

Schemat fastställs senast två veckor innan kursstart.

Kurslitteratur

Kurslitteraturen finns angiven i kursplanen och du finner den i länken ovan under ’kurser läsperiod 1’. Observera att kurslitteraturen kan ändras fram till 50 arbetsdagar före kursstart.

Här finns bl a information om att få åtkomst till kurslitteratur. Om du ska köpa din kurslitteratur kan du göra det på närmaste bokhandel, fysisk eller på webben.

Mer information om programmet

Högskoleingenjör Underhållsteknik är en teknisk utbildning där du får en bred och internationellt gångbar kompentens. Utbildningen är skapad efter de behov som finns i industrin. Därför finns det många inslag av projektuppgifter, laborationer och studiebesök. Under första året i kommer du direkt att studera underhållsteknik. Du kommer också läsa kurser inom matematik och fysik samt en kurs i industriell ekonomi med ett hållbarhetsperspektiv. Under andra året ägnas utbildningen åt ingenjörskurser i ämnen som maskinteknik, materialteknik och kvalitetsutveckling. Andra året kommer du också lära dig om miljö- och kvalitetsledningssystem samt tillförlitlighetsanalys. Sista året kommer du arbeta i projekt ute i industrin innan utbildning avslutas med ett examensarbete.

Frågor om programmet

Hör gärna av dig om du har övriga frågor om programmet.

Mattias Holmgren

Mattias Holmgren, Universitetslektor

Telefon: 0920-492433
Organisation: Drift och underhållsteknik, Drift, underhåll och akustik, Institutionen för samhällsbyggnad och naturresurser