Hoppa till innehållet

Utbildningsvetenskap, magister, distans

Publicerad: 6 april 2021

Grattis – du har gjort ett bra val och vi är glada att få dig som student hos oss på Luleå tekniska universitet.

Läs noga igenom informationen nedan.

Registrering

Registrering på programmets första kurser i läsperiod 1 sker digitalt via formulär.

Formuläret kommer att skickas ut via mail den 18 augusti till den e-postadress som finns angivet på antagning.se, se till att den adressen är korrekt. Kontrollera skräpkorgen om mailet saknas i inkorgen.

Du måste skicka in svar via formuläret senast den 25 augusti för att inte förlora din plats. Registrering görs av administratör på Luleå tekniska universitet.

Vänligen kontakta Service Point före den 25 augusti om du inte hittar e-postmeddelandet efter att ha kollat din inkorg och skräppostmapp.

Kurser läsperiod 1

Schema

Schemat kommer att tillhandahållas på lärplattformen Canvas. 

Träffar

Programmet är en distansutbildning och du studerar på halvfart, motsvarande 20 timmar i veckan.

Våra magisterstudier ges på distans och innebär att du som student erbjuds 4 lärarledda webbinarier/kurs, vilka innehåller examinationer, föreläsningar och interaktion via den webbaserade videokonferensresursen Zoom (studentkonto tillhandahålls av LTU efter din program- och kursregistrering). Webbinarierna ges endast tisdagar, allt som oftast kl. 14:30-16:30. Utöver webbinarier sker undervisning asynkront, via exempelvis inspelade inslag. 

Antal träffar första terminen

4

Antal timmar per träff

1,5 - 2 timmar

Obligatoriska träffar

4 examinerande webbinarier

Kurslitteratur

Kurslitteraturen finns angiven i kursplanen och du finner den i länken ovan under ’kurser läsperiod 1’. Observera att kurslitteraturen kan ändras fram till 50 arbetsdagar före kursstart.

Mer information om programmet

Våra magisterstudier ges på distans och innebär att du som student erbjuds 4 lärarledda webbinarier/kurs, dessa är oftast examinerande och kräver närvaro och aktivt deltagande. Interaktion vid dessa webbinarier sker via den webbaserade videokonferensresursen Zoom (studentkonto tillhandahålls av LTU efter din program- och kursregistrering). Webbinarierna ges endast tisdagar, allt som oftast kl. 14:30-16:30. Därtill tillkommer uppgiftsinlämningar på givna tider, kvällstentamen online och självstudier. Förutom anskaffning av litteraturen (finns angiven i kursplanen och är mestadels åtkomlig i elektronisk form) behöver du som student tillgång till Internetuppkoppling, dator, webkamera, och ett mikrofonförsett headset.

Vi som undervisar på kurserna vill passa på att säga att vi ser fram emot att få genomföra magisterutbildningen i utbildningsvetenskap tillsammans med dig! Förutom ett spännande och utmanande kursinnehåll innebär alltid sammansättningen i magistergrupperna intressanta och roliga erfarenhetsutbyten, perspektivskiften och frågor. Känn dig välkommen och ha en fin sommar så ses vi, via webben, i augusti! Vi startar upp tisdag 31 augusti  med kursintroduktion som du deltar i via länk. Länken hittar du i Canvas kursrum.

Frågor om programmet

Tveka inte att höra av dig om du har övriga frågor om programmet.

Sara Cervantes

Sara Cervantes, Universitetslektor

Telefon: 0920-492199
Organisation: Pedagogik, Pedagogik, språk och ämnesdidaktik, Institutionen för hälsa, lärande och teknik