Utbildningsvetenskap, magister, distans

Publicerad: 26 februari 2020

Grattis – du har gjort ett bra val och vi är glada att få dig som student hos oss på Luleå tekniska universitet.

Läs noga igenom informationen nedan.

Registrering

På grund av rådande omständigheter kommer registrering att ske digitalt via formulär. För att registrera dig måste du först aktivera ditt användarkonto vid Luleå tekniska universitet. Hur du gör det hittar du här.

Formuläret kommer att skickas ut via mail den 12e augusti, till den e-postadress som finns angivet på antagning.se. Kom ihåg att titta i skräpkorgen om du inte hittar det i din inkorg.

Formuläret ska vara ifyllt senast den 18 augusti.

För dig som blir antagen efter den 10e augusti gäller annat datum för registrering. Information om detta får du via e-post.

Kurser läsperiod 1

Schema

Schemat kommer att tillhandahållas på lärplattformen samt via hemsidan. Det preliminära schemat finns att ta del av, via en länk i vänstermenyn på programhemsidan: https://www.ltu.se/edu/program/FNUVA/Hostterminens-upplagg-och-traffar

Träffar

Programmet är en distansutbildning och du studerar heltid, motsvarande 40 timmar i veckan.

Våra magisterstudier ges på distans och innebär att du som student erbjuds 18 lärarledda webbinarier, vilka innehåller live-föreläsning och interaktion via den webbaserade videokonferensresursen Zoom (studentkonto tillhandahålls av LTU efter din program- och kursregistrering). Webbinarierna ges endast tisdagar, allt som oftast kl. 14:30-16:30

Antal träffar första terminen

3-18

Antal dagar per träff

1,5 - 2 timmar

Obligatoriska träffar

3 examinerande webbinarier

Kurslitteratur

Kurslitteraturen finns angiven i kursplanen och du finner den i länken ovan under ’kurser läsperiod 1’. Observera att kurslitteraturen kan ändras fram till 50 arbetsdagar före kursstart.

Mer information om programmet

Våra magisterstudier ges på distans och innebär att du som student erbjuds 18 lärarledda webbinarier, vilka innehåller live-föreläsning och interaktion via den webbaserade videokonferensresursen Zoom (studentkonto tillhandahålls av LTU efter din program- och kursregistrering). Webbinarierna ges endast tisdagar, allt som oftast kl. 14:30-16:30. Av dessa 18 webbinarier betraktar vi 3 som examinerande, som då förutsätter din närvaro - och ditt aktiva deltagande. Därtill tillkommer uppgiftsinlämningar på givna tider, kvällstentamen online och självstudier. Förutom anskaffning av litteraturen (finns angiven i kursplanen och är mestadels åtkomlig i elektronisk form) behöver du som student tillgång till Internetuppkoppling, dator, webkamera, och ett mikrofonförsett headset.

Vi som undervisar på kurserna vill passa på att säga att vi ser fram emot att få genomföra magisterutbildningen i utbildningsvetenskap tillsammans med dig! Förutom ett spännande och utmanande kursinnehåll innebär alltid sammansättningen i magistergrupperna intressanta och roliga erfarenhetsutbyten, perspektivskiften och frågor. Känn dig välkommen och ha en fin sommar så ses vi, via webben, i september! Vi startar upp tisdag 3 september med en kursintroducerande webbinarium som du deltar i via länken: https://ltu-se.zoom.us/j/333358316

Frågor om programmet

Tveka inte att höra av dig om du har övriga frågor om programmet.

Niclas Ekberg

Niclas Ekberg, Universitetslektor, Utbildningsledare Magister Utbildningsvetenskap

Telefon: 0920-492441
Organisation: Pedagogik, Pedagogik språk och Ämnesdidaktik, Institutionen för konst, kommunikation och lärande