Birgitta bergvall-Kåreborn2
Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Varmt välkommen till Luleå tekniska universitet!

Publicerad: 1 november 2019

Grattis! Du kan känna dig nöjd med ditt val att studera vid Luleå tekniska universitet. Som student hos oss får du en utbildning som håller hög kvalitet. Vi känner oss trygga med att vi kan ge dig en utbildning i världsklass.

Samtidigt vet jag att du har många frågor om din kommande studietid. Är det verkligen något för mig? Klarar jag det? Det är klart att du klarar av det även om det kan kännas tufft och utmanande ibland. Om du lägger ner rimlig tid på studierna så kommer det att gå bra, det är det många, inklusive jag själv, som kan intyga.

Som rektor är jag extra stolt över att du som student får direkt nytta av universitetets väletablerade nätverk av omvärldskontakter. Nätverket är uppbyggt av universitetets forskare och lärare som samarbetar med företag, organisationer och myndigheter över hela världen. Flera av de kurser du kommer att läsa ger dig en försmak om hur det fungerar ute i arbetslivet samt ger dig kontakter med blivande arbetsgivare redan under studietiden.

För sport- och friluftsintresserade är Luleå tekniska universitet definitivt rätt val. Naturen finns alldeles intill campus och vi kan lova dig riktiga vintrar med massor av snö. Vill du så kan du ge dig ut i backen eller skidspåret direkt efter föreläsningen. Fjällresor, både för nybörjare och vana åkare, arrangeras hela säsongen. En helg räcker för att besöka klassiska skidorter som Riksgränsen, Björkliden och Abisko. Så glöm inte dunjackan när du packar resväskan!

Jag vill än en gång önska dig varmt välkommen till Luleå tekniska universitet – ett universitet med undervisning och forskning i världsklass.


Vänliga hälsningar, 

Birgitta Bergvall-Kåreborn
Rektor