Hoppa till innehållet
Line Tallberg

"Det var underbart att bo i Luleå"

Publicerad: 7 november 2016

Line Tallberg är 25 år och uppvuxen i Härnösand. 2014 började hon studera till fastighetsmäklare vid Luleå tekniska universitet. 2016 tog hon examen och återvände till sin hemort för att jobba som fastighetsmäklare på Mäklarhuset i Härnösand.

Hej Line! Vem är du?

– Jag är en glad, social och omtänksam tjej som bor med min sambo i ett hus i centrala Härnösand. Jag är den tredje generationen i min familj som bor där. På fritiden umgås jag helst med familjen eller renoverar, eftersom vi har ett gäng projekt framför oss.

Vad jobbar du med idag?

– Jag jobbar som fastighetsmäklare på Mäklarhuset i Härnösand. Att jobba som fastighetsmäklare innebär många olika saker. Under utbildningen var det en person som menade att mäklaren även får vara jurist, psykolog, säljare, kompis med mera. Det tycker jag stämmer väldigt bra.

Hur har du tagit dig dit där du är idag?

– Sommaren mellan första och andra året på utbildningen gjorde jag min praktik på Mäklarhuset och fick klart med anställning kort därefter. Jag började jobba som mäklare under sommaren 2016. Just nu jobbar jag på att göra mig ett namn ibland övriga mäklare i staden. Jag tar tillvara på mina affärer och jobbar stenhårt för att både säljare och köpare ska bli nöjda med affären.

Fick du jobb direkt efter utbildningen?

– Ja, liksom de flesta i min klass fick jag anställning på det kontor som jag valde att göra min praktik på.

Vad är det bästa med ditt jobb?

– Det bästa måste vara att jag aldrig vet hur dagen kommer att se ut. Jag hinner aldrig bli uttråkad.

Vad i din karriär är du extra stolt över?

– Att jag har lyckats genomföra så många affärer som jag hade planerat när jag började jobba. Det kan vara svårt att komma igång i början av karriären.

När du ser tillbaka på din utbildning, vad var det viktigaste du lärde dig?

– Juridikkurserna är verkligen guld värda! Den kunskapen används flera gånger om dagen.

Hur upplevde du din tid på Luleå tekniska universitet?

– Några av mina bästa år i livet hittills tack vare klassen, vännerna, staden och universitetet. Det var underbart att bo i Luleå.

Har du några tips till den som funderar på att läsa vid Luleå tekniska universitet?

– Börja leta boende i tid, ställ dig i alla bostadsköer som finns. Ta vara på studietiden, umgås med klassen och var med på allt som erbjuds, både från skolans och mäklarfirmornas sida.

Om du skulle ge ett karriärråd, vilket skulle det vara?  

– Prata med olika mäklarfirmor och jämför dem med varandra. Välj det kontor där du tror du kommer att trivas bäst och där de verkligen satsar på nyanställda. Var dig själv och utveckla ditt arbetssätt kontinuerligt.