Hoppa till innehållet
Max Forslund, alumn digital tjänsteutveckling

"Det är ett program som verkligen ligger rätt i tiden"

Publicerad: 27 januari 2020

Max Forslund tog examen från kandidatprogrammet i digital tjänsteutveckling 2018. I dag arbetar han som analytiker på management och it-konsultbolaget Acando i Göteborg.

Vad gör du på jobbet?

– Jag ingår i Acandos treåriga traineeprogram med inriktning på digitalisering och verksamhetsutveckling. Just nu fokuserar jag på projekt inom RPA (Robotic Process Automation) och applikationsutveckling kombinerat med olika internutbildningar och kurser.

Vad är det bästa med ditt jobb?

– Att det verkligen är utmanande och varierande vilket gör att du utvecklas otroligt mycket. Jag får också skapa ett starkt nätverk av duktiga och drivna kollegor vilket är otroligt inspirerande och roligt. Vi umgås även mycket utanför arbetstid då vi hittar på roliga aktiviteter. Jag rekommenderar starkt att söka till ett traineeprogram eftersom väldigt stort fokus läggs på personlig utveckling och du får möjlighet att prova på olika roller och områden.

När du ser tillbaka på din utbildning, vad var det viktigaste du lärde dig?

– Digital tjänsteutveckling är ett program som verkligen ligger rätt i tiden. Du får en riktigt bra bredd och möjlighet att fokusera på de områden du tycker är mest intressanta. Förutom de verktyg och metoder jag lärt mig så har jag även blivit bättre på att se helheter och därmed blivit en bättre problemlösare med stort fokus på värdeskapande. Kunskaperna och erfarenheterna som jag fick under utbildningen har varit enormt givande i min roll som konsult.

Hur upplevde du tiden på Luleå tekniska universitet?

– Mina tre år i Luleå gick otroligt fort. Jag flyttade upp från Skåne vilket innebar ett riktigt miljöombyte. Genom att flytta så pass långt hemifrån lärde jag känna massor med superhärliga personer. På Luleå tekniska universitet finns det enormt många möjligheter för den som vill engagera sig i olika föreningar, fakulteter eller varför inte sporter. Vid sidan av studierna passade jag på att åka så mycket skidor som möjligt, vilket enligt mig är en otrolig fördel med att bo så långt norrut. Jag upplevde en enorm gemenskap mellan studenterna på universitetet. Man umgås med alla, det spelar ingen roll vilket program du läser.

Har du några tips till den som funderar på att läsa digital tjänsteutveckling?

– Programmet svarar verkligen upp mot den stora efterfrågan som finns inom it-branschen idag. Även om du inte har några tidigare erfarenheter inom it kommer du att lära dig det. Du kommer att få arbeta med väldigt spännande projekt samt att du får möjlighet att umgås och knyta kontakt med företag och personer inom branschen. Om du tycker att programbeskrivningen verkar intressant kommer du verkligen gilla den här utbildningen, det var något som fångade mig och jag är supernöjd med mitt val. Utöver det kan jag även rekommendera dig att engagera dig utanför studierna. Det är något som är otroligt givande och ses som positivt hos framtida arbetsgivare. Sist men inte minst, glöm inte att ha kul under din studietid!