Hoppa till innehållet
Sofia Danielsson, alumn digital tjänsteutveckling  Foto: Arctic Group

"Jag använder dagligen mina kunskaper i arbetslivet"

Publicerad: 4 mars 2019

Sofia Danielsson tog examen från programmet digital tjänsteutveckling 2018 och arbetar nu på it-konsultbolaget Arctic Group.

Vad gör du på jobbet?

– Arctic Group är specialiserat inom utveckling, integration och förvaltning. Jag jobbar specifikt i Atlassian-teamet som specialiserar sig på Atlassians-produkter. Jag är bland annat förvaltningsledare/koordineringsansvarig för vår leverens mot en stor kund inom telekombranschen där vi tillhandahåller plattformen för ett antal Atlassianapplikationer. Mitt huvudansvar är att se till att förvaltningen rullar på och att vi levererar det vi ska. Sedan jobbar jag även mot andra kunder, då mer som specialist inom Atlassians-produkter, jag hjälper till att formulera vilka krav kunderna har på systemen, samt att implementera dessa i produkterna.

Vad är det bästa med ditt jobb?

– Det bästa är, förutom mina kollegor, att jag får arbeta och utvecklas inom de områden jag tycker är spännande och intressanta. Vi har en väldigt bra gemenskap på arbetsplatsen och Arctic Group är väldigt måna om oss anställda.

När du ser tillbaka på din utbildning, vad var det viktigaste du lärde dig?

– Det är otroligt svårt att säga en sak som är det absolut viktigaste, men jag har två delar som hänger med mig i nästan allt jag gör idag. Nummer ett är all kunskap och lärdom jag fått genom alla grupparbeten som genomfördes under studietiden. Nummer två är faktiskt den kravhantering som vi lärde oss. Det som vi gjorde kändes inte så relevant under studietiden, men nu väl ute i arbetslivet använder jag den kunskapen dagligen.

Hur upplevde du tiden på Luleå tekniska universitet?

– Jag skulle vilja påstå att tiden på Luleå tekniska universitet hittills är en av de bästa perioderna i mitt liv. Jag hade så otroligt roligt under min studietid. Den gemenskapen som finns, alla roliga aktiviteter man kan delta i och alla kompisar man träffade – det är något jag önskar att alla skulle få uppleva.

Har du något tips till den som funderar på att läsa digital tjänsteutveckling?

– Jag var till en början osäker på vad jag skulle välja när jag skulle söka universitetsutbildning. Jag har alltid varit intresserad av it men eftersom jag gick ekonomiprogrammet på gymnasiet alltid trott att jag skulle jobba med ekonomi av något slag. I sista sekund litade jag på magkänslan och valde digital tjänsteutveckling och jag har inte ångrat mig en enda sekund. Så om du som jag inte har en it-bakgrund men ändå är sugen på utbildningen, var inte rädd för att söka ändå! Det är ett otroligt roligt och utvecklande område som ständigt förändras. Kom även ihåg att om du har funderingar kring utbildningen, sök upp någon som går programmet idag och ställ frågor! Det hände mig under min studietid och jag var bara glad att det fanns ett intresse för vårt program, jag vill ju att vi ska bli fler DTare!