Hoppa till innehållet
Ebba Reinholdt och Carina Reinholdt
Ebba Reinholdt, vinnare av Venture Cup kategori Beyond Academic, med sin mamma Carina Reinholdt. Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Ekonomistudent vinnare i Venture Cup

Publicerad: 20 maj 2022

Den 19 maj var det regionalfinal nord i Venture Cup. Vinnare i kategorin Beyond Academic blev företaget D-stract där grundaren Ebba Reinholdt utvecklat en produkt som vill hjälpa spruträdda människor världen över.

–  Jag vill göra skillnad. Så det känns helt fantastiskt! Verkligen jättekul att man uppmärksammas på detta sätt och att man får möjlighet att få möjlighet att visa upp sin produkt också, säger Ebba Reinholdt

Idén utvecklades som ett gymnasiearbete. Med stöd av sin mamma Carina, som är läkare, tog hon fram produkten D-stract, som genom en kombination av kyla och tryck reducerar smärta omedelbart. Den utesluter också engångsartiklar vilket gör D-stract till en mer hållbar och kostnadseffektiv lösning än vad som finns idag.

När Ebba skulle studera vidare valde hon Luleå tekniska universitet och utbildning inom ekonomi för att få verktyg för att driva sitt företag vidare.
–  Med hjälp av min utbildning hoppas jag kunna lyfta mitt företag. Jag pluggar ekonomi för att lyckas få rätt verktyg och kunskap för att driva mitt företag vidare. Det känns jättespännande att se vart det leder. Jag har företaget i min grund och jag har det i åtanke i allt jag gör i mitt plugg också. Det känns väldigt bra och ger mig väldigt mycket framåt.

Förutom priset på 50 000 kronor ger vinsten också en plats i den nationella Sverigefinalen i oktober.

Motiveringen till priset 
"Med en produkt som har sin grund i akademin och som på ett enkelt sätt kan hjälpa många spruträdda och dessutom förebygga spruträdsla har bolaget utvecklat en produkt som har potential för att ta sig från akademin till marknaden. Produkten har mottagits positivt och med ett engagerat och kunnigt team finns goda förutsättningar för att produkten ska kunna hjälpa många."

Möt några tidigare vinnare