Hoppa till innehållet
Foto: Privat

"Det är viktigt att jobba hårt för det man vill uppnå"

Publicerad: 9 maj 2014

Liv Sandberg gick Ekonomiprogrammet under åren 1992-1997. Idag jobbar hon som Client Service Director (mediestrateg) på mediebyrån Starcom.

Vad är det bästa med ditt jobb?

– Jag jobbar med fantastiska kunder och får vara en del i deras varumärkesresa. Jag måste alltid lära mig nytt och kan aldrig vila på gamla meriter. Jag har härliga kollegor och arbetar i ett kreativit klimat.

Vad i din karriär är du extra stolt över?

– Jag är stolt över många av de strategier jag har tagit fram tillsammans med kollegor som på riktigt har förändrat hur företagen agerar i media och som har gett konkreta resultat. Lite mer specikt är jag stolt över min bok ’The MeWe generation’ som  handlar om Nordiska ungdomar som jag skrev tillsammans med en kollega och Kairos Future, och när jag representerade Sverige i Cannes Media Lions  2012.

När du ser tillbaka på din utbildning, vad var det viktigaste du lärde dig?

– Att jobba hart för det man vill uppnå. Hur viktigt det är att kunna samarbeta i team och hitta och sortera i stora informationsmängder. Det var först sista året i min utbildning som jag förstod att det fanns ett yrke som medierådgivare och det var där jag bestämde mig för att det var något jag ville göra.

Hur upplevde du din tid på Luleå tekniska universitet?

– Det var på manga plan en helt underbar tid! Jag hade härliga studiekamrater, engagerade lärare, fick tag på ett drömboende och hade på det hela taget väldigt kul!

Har du några tips till den som funderar på att läsa ekonomie kandidat?

– Plugga hårt – ha kul – teama upp med bra människor !