Hoppa till innehållet
Emma Eliasson

"Luleå som stad har mycket att erbjuda"

Publicerad: 19 september 2017

Emma Eliasson är 28 år och kommer ursprungligen från Kiruna. Hon läser ekonomi kandidat vid Luleå tekniska universitet och ser fram emot en karriär inom marknadsföring eller kommunikation.

Emma Eliasson debuterade i Tre Kronor redan vid 14-års ålder och fick vara med och ta OS-silver i Turin under sin hockeykarriär. Idag satsar hon helhjärtat på studierna vid Luleå tekniska universitet, men träning och idrott är fortfarande en stor del av vardagen.

Hur skulle du beskriva din utbildning?

Jag skulle beskriva min utbildning som otroligt bred och allmännyttig. Under min studietid har jag lärt mig från teorin att dra tydliga paralleller över vad som händer i vår omvärld med en större förståelse. Jag tycker att kursinnehållet viger mycket av inlärningen till vad som faktiskt sker ute i världen samt på mikronivå, ute i de olika organisationerna.

Vad gör du på fritiden?

Fritiden ägnar jag mycket till idrott. Idrott i alla dess former. På senare dagar har jag återupptagit fotbollen. Men jag tycker även om att bara allmänt vistas i naturen.

Hur ser en vanlig dag ut för dig?

Jag vaknar förhoppningsvis relativt utvilad. Äter frukost och dricker kaffe. Cyklar till skolan där jag spenderar dagen. Vid 15-tiden cyklar jag hem. Lagar middag och sedan åker jag på fotbollsträning eller så hittar jag på någon annan aktivitet så som padeltennis, badminton, crossfit eller blåbärsplockning i skogen.

Vad vill du jobba med efter examen?

Efter examen är min förhoppning att få ett jobb eller en tjänst inom marknadsföring eller kommunikation av något slag.

Något råd till den som funderar på att läsa vid Luleå tekniska universitet?

Välkommen upp till fantastiska Norrbotten, här glädjs vi med fyra årstider som tar oss ut i naturen på dess olika sätt. I Luleå får du även lära känna trevliga människor och som stad har Luleå mycket att erbjuda.