Målinriktad student och hockeyspelare

Publicerad: 8 april 2016

Nyligen vann Luleå Hockey/MSSK sitt första SM-guld och hälsovägledarstudenten Rebecca Stenberg var en av guldmedaljörerna. Hon är van att planera sin träning och har haft stor nytta av det i sina studier.

Grattis till SM-guldet. Hur har tiden efter vinsten varit?

– Tusen tack. Det har varit en rolig tid, många gratulationer från olika håll och jag har försökt njuta så mycket som möjligt av det vi åstadkommit. Det tog några dagar innan jag förstod att det var sant att vi hade vunnit.

Hur var känslorna inför finalen mot Linköping och att sedan stå som svenska mästare?

– Känslorna innan finalserien var att vi hade ett väldigt starkt lag, och fast vi förlorade första matchen på bortaplan så fanns det inget annat än guld för oss. Vi visste att vi skulle ha publik och fans med oss i ryggen på hemmaplan och när vi tänkte på det så kände vi oss väldigt trygga. De bidrar med så mycket energi på våra matcher och är vår sjätte utespelare, det betyder väldigt mycket för oss.
Sen att stå som svenska mästare efter slutsignalen på söndagen var helt otroligt, obeskrivligt skulle jag säga. Jag hade försökt föreställt mig hur det skulle vara, men det var en miljon gånger bättre. Mycket beroende på den fantastiska publik som var på plats. Efter slutsignalen försökte jag bara andas, titta mig omkring och njuta. Det var helt magiskt.

Det var första säsongen i riksserien. Vad var framgångsreceptet?

– Vi började säsongen med att sätta oss ner och diskutera hur högt vi ville sikta, och sedan dess har alla varit inställda på samma mål. Sen kostar det mycket att ta sig till toppen, men vi har haft en otroligt tight grupp hela året. Det har varit en nyckel tror jag.

Vad lockade dig att söka till hälsovägledarprogrammet?

– Jag är inne på min sista termin och blir klar till sommaren. När jag letade utbildningar ville jag läsa något som hade med hälsa och träning att göra och hittade Hälsovägledarutbildningen, som bara hade gått ett år som 3-årig utbildning. Jag tyckte den lät lockande eftersom den innehöll många bitar som jag var intresserad av. Dessutom var den på distans och eftersom jag bor i Piteå och fram till denna säsong så spelade vi ju all hockey i Piteå, så jag tyckte att det var bra att inte behöva åka till Luleå varje dag.

Vad tycker du om utbildningen?

– Jag tycker att det är en bra utbildning. Man får en bra grund inom ämnen som kost, fysisk aktivitet, massage, mental träning, stressfysiologi med mera och det gillar jag. Sista året på hösten fick vi välja om vi ville fördjupa oss inom något speciellt område, så utbildningen erbjuder en bra grund och även fördjupning inom något specifikt.

Hur har det varit att kombinera studier och spelandet?

– Jag tycker att det har gått bra. Utbildningen är på distans vilket innebär att det krävs disciplin, men jag tycker att jag har klarat av det bra. Jag är van att planera min träning och har fått göra samma med studierna under dessa år, så det har samtidigt varit lärorikt även på det sättet. Vissa perioder har det varit mer i skolan och då har man får fokusera mer på det och vissa perioder har det varit mindre och då har jag kunnat fokusera mer på hockeyn. Men över mina tre år sett så har det fungerat jättebra och jag har haft bra kontakt med mina lärare när det har varit något jag missat om jag varit iväg med hockeyn.

Hur ser planerna ut framöver med studier och hockeyn?

– Studierna tar ju slut om bara några månader, så då gäller det att försöka hitta jobb. Jag vill ju såklart försöka få jobb inom det jag utbildat mig till, men vi får se vad det blir. Med hockeyn är det samma, det är många saker som ska klaffa och passa ihop, men jag vet att jag vill fortsätta spela i alla fall.

Taggar