Marie Tillstam, Boden

Marie Tillstam, Boden

Hur bestämde du dig för att läsa till hälsovägledare?

Redan när jag gick på gymnasiet visste jag att jag vill studera vidare, men inte vad, när eller var. Jag funderade en längre tid på att läsa till dietist och sökte information om utbildningar och även de som delvis innehöll områdena kost och näringslära. Efter gymnasiet fortsatte jag leta utbildningar i olika former och i olika städer, först efter 4 år var jag helt säker på att det var Hälsovägledning i Luleå jag ville läsa. Kombinationen av att senare arbeta med människor och hjälpa dem att nå sina mål och drömmar känns fantastisk.

Hur är Luleå som studentstad?

Jag tycker Luleå är en bra studentstad. Det jag framförallt gillar är att det ordnas en hel del externa föreläsningar och många av dem är väldigt intressanta. Jag har varit på några stycken som har fått mig att tänka i andra banor, både i mitt kommande yrkesliv, men också privat.

Allt en student behöver och lite till finns på Campusområdet men om man tar sig tid så finns det så mycket mer att uppleva i resten av Luleå och Norrbotten också.

Vad vill du arbeta med efter examen?

Jag vill framförallt arbeta med att hjälpa individer att höja sin livskvalitet, genom bättre hälsa.

Utbildningen är väldigt bred och jag har upptäckt nya områden som jag tidigare inte känt till särskilt väl. Jag har blivit intresserad av psykisk ohälsa och hur man kommer tillrätta med det genom hälsofrämjande arbete.