Hoppa till innehållet

Internationell ekonomi, kandidat

180 Högskolepoäng, Program på grundnivå
Internationell ekonomi är en distansutbildning för dig som vill veta mer om affärskulturer, företagande och ekonomi både i Sverige och utomlands. Efter studierna besitter du breda kunskaper med ett internationellt perspektiv som öppnar upp för en karriär över stora delar av världen.

Utbildningen ges i huvudsak på svenska med inslag av engelska och ger dig kunskaper som möjliggör att du enkelt kan röra dig mellan olika internationella miljöer som exempelvis ekonom, projektledare eller marknadsförare. Du kommer även få en bred förståelse för hur internationella företag arbetar med strategier, marknadsföring, finansiell rapportering och strategisk kommunikation. Examensbenämningen är Ekonomie kandidat, huvudområde företagsekonomi med inriktning internationell affärsverksamhet.

Utbildningens innehåll

Under det första året introduceras du i grunderna inom huvudområdet företagsekonomi samtidigt som du parallellt läser kurser i nationalekonomi. Andra året fortsätter du att läsa företagsekonomi men med ett tydligare fokus på hållbart företagande och börjar läsa kurser med internationell anknytning samt andra kurser, bland annat statistik. Det tredje året inleds med valfri termin. Du kan då välja att profilera din utbildning och exempelvis välja kurser i närliggande ämnesområden som statsvetenskap, juridik och historia. Alternativt studerar du utomlands vid något av de universitet som ingår i vårt internationella nätverk. Exempel på länder är Australien, Singapore, Storbritannien, Sydkorea, Frankrike, Kanada, Spanien och Tyskland. Om du väljer utlandsstudier ska dessa studeras på campus vid valt lärosäte. Den sista terminen i utbildningen läser du en avslutande kurs inom internationell företagsekonomi och skriver ditt examensarbete.

Var kan jag jobba?

Våra tidigare studenter finns både i Sverige och utomlands och arbetar idag bland annat inom EU, på ambassader, myndigheter och banker. Du kan exempelvis jobba som affärsutvecklare, ekonom, marknadsförare, projektledare eller med organisationsfrågor. Efter din kandidatexamen har du även möjlighet att fördjupa din kompetens genom att studera vidare på avancerad nivå.

Anmälan
Internationell ekonomi, kandidat
Ortsoberoende, Distans, Hösten 2023

Startdatum 2023-08-28, v.35 2023
Ortsoberoende
Dagtid, 100%
Svenska
Inga obligatoriska träffar på campus i Luleå. Undervisning och examination sker med hjälp av distansöverbryggande teknik.
LTU-80002
2023-04-17
70

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet +

Engelska 6, Matematik 3b eller Matematik 3c eller Matematik C, Samhällskunskap 1b eller 1a1+1a2.

Urval

Urvalet grundas på betyg och högskoleprov

Anmälan öppnar 2023-03-15

Vill du veta mer om programmet?

I utbildningsplanen finns en beskrivning av hur programmet är upplagt med avseende på exempelvis innehåll och kurser. Läsordningen visar i vilken ordning som kurserna i programmet läses. I examensbeskrivningen anges lokala och centrala krav som måste vara uppfyllda för en viss examen.

Vanliga frågor om studier

Här hittar du vanliga frågor om hur det är att studera vid Luleå tekniska universitet.

 

Q  Hittade du inte svar på dina frågor?   

antagning.se finns svar på många frågor när det gäller anmälan, antagning och behörighet. Du kan också kontakta oss med allmänna frågor om att studera på Luleå tekniska universitet och frågor kopplade till behörighet och antagning.

 

Frågor om programmet

Har du detaljfrågor om programmet som du inte hittar svar på under programsidorna eller i utbildningsplanen, tveka inte att kontakta oss.

Monika Kurkkio

Monika Kurkkio, Biträdande professor

Organisation: Redovisning och styrning, Industriell ekonomi, Institutionen för ekonomi, teknik, konst och samhälle
Telefon: 0920-491865