Hoppa till innehållet

Internationell ekonomi, kandidat

180 Högskolepoäng, Program på grundnivå
Affärsverksamhet över landsgränser blir allt viktigare för svenska och utländska företag och myndigheter. Därför är breda kunskaper inom ekonomi, marknadsföring och internationella frågor eftertraktade på arbetsmarknaden. Undervisningen ges delvis på engelska och du kan studera en termin utomlands.

Utbildningen inom internationell ekonomi öppnar dörrar till spännande och utvecklande arbeten i Sverige och andra länder. Den ger dig kunskaper som gör att du enkelt kan röra dig mellan olika affärskulturer, till exempel som marknadsförare och affärsutvecklare. Om du väljer att läsa en termin utomlands kan du exempelvis göra det i Europa, Nordamerika, Asien eller Australien. Examensbenämningen är Ekonomie kandidat, huvudområde företagsekonomi med inriktning internationell affärsverksamhet. Efter din kandidatexamen kan du fördjupa din kompetens genom att studera vidare på avancerad nivå.

Utbildningens innehåll

Det första året läser du kurser i både företagsekonomi och nationalekonomi. Detta ger dig breda kunskaper inom ekonomi, något som är viktigt för arbetsgivare. Andra året fortsätter du att studera företagsekonomi och börjar läsa kurser med internationell anknytning samt även kurser i andra ämnen, till exempel statistik. Det tredje året inleds vanligtvis med att du studerar en termin utomlands vid något av de universitet som ingår i vårt internationella nätverk. Exempel på länder är Australien, Singapore, Storbritannien, Sydkorea, Frankrike, Kanada, Spanien och Tyskland. Ett alternativ till utlandsstudier är att studera språk. Sista terminen i utbildningen läser du en avslutande kurs inom internationell företagsekonomi och skriver ditt examensarbete.

Var kan jag jobba?

Som företagsekonom med inriktning mot internationell affärsverksamhet kan du ha hela världen som arbetsfält. Våra tidigare studenter finns både i Sverige och utomlands i allt från medelstora företag till multinationella bolag, inom EU, på ambassader, myndigheter och banker. Du kan exempelvis jobba som marknadsförare, affärsutvecklare, ekonom, projektledare eller med organisationsfrågor.

Anmälan
Internationell ekonomi, kandidat
Luleå, Normal, Hösten 2021

Startdatum 2021-08-30, v.35 2021
Luleå
Dagtid, 100%
Svenska
LTU-80002
2021-04-15
25

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet +

Matematik 3b/3c, Samhällskunskap 1b/1a1+1a2 (områdesbehörighet A4).

Eller:

Engelska B, Matematik C, Samhällskunskap A (områdesbehörighet 4)

Urval

Urvalet grundas på betyg och högskoleprov

Anmälan öppnar 2021-03-15

Vill du veta mer om programmet?

I utbildningsplanen finns en beskrivning av hur programmet är upplagt med avseende på exempelvis innehåll och kurser. Läsordningen visar i vilken ordning som kurserna i programmet läses. I examensbeskrivningen anges lokala och centrala krav som måste vara uppfyllda för en viss examen.

Vanliga frågor om studier

Här hittar du vanliga frågor om hur det är att studera vid Luleå tekniska universitet.

 

Q  Hittade du inte svar på dina frågor?   

antagning.se finns svar på många frågor när det gäller anmälan, antagning och behörighet. Du kan också kontakta oss med allmänna frågor om att studera på Luleå tekniska universitet och frågor kopplade till behörighet och antagning.

 

Frågor om programmet

Har du detaljfrågor om programmet som du inte hittar svar på under programsidorna eller i utbildningsplanen, tveka inte att kontakta oss.

Linda Wårell

Linda Wårell, Biträdande professor

Organisation: Nationalekonomi, Samhällsvetenskap, Institutionen för Ekonomi, Teknik, Konst och Samhälle
Telefon: 0920-491941
Rum: A415 - Luleå»