Hoppa till innehållet

Internationell ekonomi, kandidat

180 Högskolepoäng, Program på grundnivå
Affärsverksamhet över landsgränser blir allt viktigare för svenska och utländska företag och myndigheter. Breda kunskaper inom företagsekonomi med ett internationellt perspektiv är således eftertraktade. Utbildningen är en distansutbildning som i huvudsak ges på svenska med inslag av engelska.

Utbildningen inom internationell ekonomi är en distansutbildning som öppnar dörrar till spännande och utvecklande arbeten i Sverige och andra länder. Den ger dig kunskaper som gör att du enkelt kan röra dig mellan olika affärskulturer, till exempel som affärsutvecklare, ekonom eller marknadsförare. Examensbenämningen är Ekonomie kandidat, huvudområde företagsekonomi med inriktning internationell affärsverksamhet. Efter din kandidatexamen kan du fördjupa din kompetens genom att studera vidare på avancerad nivå.

Utbildningens innehåll

Det första året läser du kurser i både företagsekonomi och nationalekonomi. Detta ger dig breda kunskaper inom ekonomi, något som är viktigt för arbetsgivare. Andra året fortsätter du att studera företagsekonomi och börjar läsa kurser med internationell anknytning samt även kurser i andra ämnen, till exempel statistik. Det tredje året inleds med en termin där du kan välja att läsa kurser med internationell anknytning som tex statsvetenskap eller så studerar du en termin utomlands vid något av de universitet som ingår i vårt internationella nätverk. Exempel på länder är Australien, Singapore, Storbritannien, Sydkorea, Frankrike, Kanada, Spanien och Tyskland. Om du väljer utlandsstudier ska du studera dessa på plats vid ett lärosäte. Sista terminen i utbildningen läser du en avslutande kurs inom internationell företagsekonomi och skriver ditt examensarbete.

Var kan jag jobba?

Som företagsekonom med inriktning mot internationell affärsverksamhet kan du ha hela världen som arbetsfält. Våra tidigare studenter finns både i Sverige och utomlands i allt från medelstora företag till multinationella bolag, inom EU, på ambassader, myndigheter och banker. Du kan exempelvis jobba som affärsutvecklare, ekonom, marknadsförare, projektledare eller med organisationsfrågor.

Anmälan
Internationell ekonomi, kandidat
Ortsoberoende, Distans, Hösten 2022

Startdatum 2022-08-29, v.35 2022
Ortsoberoende
Dagtid, 100%
Svenska
Inga obligatoriska träffar på campus i Luleå. Undervisning och examination sker med hjälp av distansöverbryggande teknik.
LTU-80022
2022-04-19
80

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet +

Engelska 6, Matematik 3b eller Matematik 3c eller Matematik C, Samhällskunskap 1b eller 1a1+1a2.

Urval

Urvalet grundas på betyg och högskoleprov

Stängd för anmälan

Vill du veta mer om programmet?

I utbildningsplanen finns en beskrivning av hur programmet är upplagt med avseende på exempelvis innehåll och kurser. Läsordningen visar i vilken ordning som kurserna i programmet läses. I examensbeskrivningen anges lokala och centrala krav som måste vara uppfyllda för en viss examen.

Vanliga frågor om studier

Här hittar du vanliga frågor om hur det är att studera vid Luleå tekniska universitet.

 

Q  Hittade du inte svar på dina frågor?   

antagning.se finns svar på många frågor när det gäller anmälan, antagning och behörighet. Du kan också kontakta oss med allmänna frågor om att studera på Luleå tekniska universitet och frågor kopplade till behörighet och antagning.

 

Frågor om programmet

Har du detaljfrågor om programmet som du inte hittar svar på under programsidorna eller i utbildningsplanen, tveka inte att kontakta oss.

Monika Kurkkio

Monika Kurkkio, Biträdande professor

Organisation: Redovisning och styrning, Industriell ekonomi, Institutionen för ekonomi, teknik, konst och samhälle
Telefon: 0920-491865