Hoppa till innehållet
Carola Strandberg

”Mitt mål är att vara en bra coach”

Publicerad: 10 september 2015

Hej där, vem är du?

– Carola Strandberg heter jag och är en före detta student inom internationell ekonomi vid Luleå tekniska universitet. Efter att ha arbetat som marknadschef i Frankrike jag har återvänt till Luleå för att undervisa inom marknadsföring.

I vilka kurser möter studenterna dig?

– Som student inom internationell marknadsföring möter du mig i grundkursen för marknadsföring.

Hur är du som lärare?

– Jag försöker vara öppen och social. Mitt mål är att vara en bra coach för studenterna i deras lärande.

Varför är det så roligt att undervisa?

– Jag älskar själv att arbeta med marknadsföring. Det är dynamiskt och kreativt med inslag av psykologi och ett ämne som utvecklas konstant och väldigt snabbt. Att försöka ge studenterna en inblick i och intresse för marknadsföring är en spännande och rolig utmaning. Det är dessutom otroligt inspirerande och givande att få arbeta med dagens studenter och morgondagens konsumenter som vuxit upp med andra förutsättningar, annan teknik och ofta en annan syn på livet och hur saker förhåller sig.

Vad vill du att studenterna ska få med sig från dina kurser?

– En bättre förståelse för marknadsföring och dess grundläggande koncept, ett kritiskt och analytiskt förhållningssätt samt en ökad förmåga att möta utsatta mål och utmaningar så väl självständigt som i grupp.

Varför ska man läsa internationell ekonomi vid Luleå tekniska universitet?

– Min uppfattning är att vi har väldigt bra och konkurrenskraftiga ekonomprogram vid Luleå tekniska universitet. Programmen innehåller många viktiga kurser och du undervisas av kompetenta och engagerade lärare med stor erfarenhet, vilket gör att ekonomer som examineras från oss är attraktiva och väl förberedda för arbetslivet. Det internationella ekonomprogrammet gör dessutom studenterna bättre rustade för en karriär utomlands.