Hoppa till innehållet
Isabelle Erlandsson
Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

"Många har flyttat långt och jag tror att det är just därför det är sån fin gemenskap."

Publicerad: 9 september 2020

Isabelle Erlandsson kommer från Göteborg. Hon är 26 år och läser det tredje året på internationell ekonomi.

Vad fick dig att välja internationell ekonomi?

– Jag valde internationell ekonomi eftersom jag har bott två år i Australien och ville ha en utbildning med internationell anknytning. Jag är mer lagd åt det företagsekonomiska hållet och visste från början att jag ville läsa mycket marknadsföring och affärskurser med internationellt fokus.

Vad tycker du om utbildningen?  

– Utbildningen ger en bra grund för den som är intresserad av ekonomi men kanske inte vill hålla på med rena ekonomiyrken inom exempelvis redovisning eller revision. Jag visste tidigt att jag inte var intresserad av de jobben och därför känns utbildningen perfekt.

Vad gör ni nu på utbildningen?  

– Jag är inne på min femte termin vilket är en valbar termin där man antingen kan åka utomlands eller läsa språk. Jag har valt att läsa kurser på distans samtidigt som jag gör praktik på ett företag i Göteborg.

Vad var det som lockade med Luleå?  

– Det som lockade med Luleå var helt klart närheten till naturen och att testa att leva ett lite annat liv långt hemifrån. Om det är någon gång i livet man bör våga så är det under sin studietid!

Vad är det bästa med att vara student på Luleå tekniska universitet?  

– Ett ord: gemenskapen. Många har flyttat långt och jag tror att det är just därför det är sån fin gemenskap. Det finns även massa roliga grejer att engagera sig i, jag själv har varit aktiv i Ekonomsektionen där jag satt som marknadsföringsansvarig under ett år. Jag lärde mig oerhört mycket och fick lära känna väldigt många fina människor.

Vad är det bästa med att bo i Luleå?  

– Det bästa med Luleå är vintern med all snö, och närheten till naturen. Under vinterhalvåret öppnar isvägen i stan där man kan grilla, åka skridskor och promenera. Man kan även promenera ut till en liten ö där man kan käka våfflor vilket är supermysigt.

Vad gör du på fritiden?  

– På fritiden försöker jag vara ute så mycket som möjligt. Sen umgås jag med kompisar, tränar på Stil och fokuserar på att vara ledig utan tänka på studierna. Stil är en träningslokal som ligger på universitetsområdet. Studenter har rabatt på aktiviteterna där.

Vad vill du jobba med i framtiden?  

— Jag vill jobba med marknadsföring och affärsutveckling i några år, sen vill jag starta eget företag.

Har du något råd till den som funderar på att söka programmet?

– Det kan verka överväldigande när man först börjar plugga, det verkar som att alla andra förstår allt och man själv vet knappt ut eller in. Se till att hitta en balans mellan studierna och det roliga och plugga inte ihjäl dig! Ta din tid och hitta en studieteknik och ett upplägg som fungerar för dig så kommer allt att lösa sig.