Paula Olsson

"En perfekt blandning av teori och praktik"

Publicerad: 24 januari 2014

Paula Olsson studerar andra året på TV-produktion. Hon är 22 år gammal och kommer från Leksand.

Hej, vem är du?

- Jag är en dalkulla som flyttade till Norrbotten för att se norrsken. Jag äger en hamster och älskar att se på otroliga filmer. Jag gillar att vara kreativ och utmana mig själv.

Varför går du TV-produktion?

- TV-produktion kändes som det perfekta valet. Den har en blandning av teoretiska och praktiska kurser. Jag får prova på mycket och den var perfekt när jag inte visste vad jag ville, mer än att vara kreativ

Vad är det roligaste med din utbildning?

- Vi gör riktiga program och livesändningar. Det är stressande men så otroligt kul! Vi är en tajt klass och taggar varandra. Vi har också möjlighet att arbeta med andra klasser, jag har själv filmat och redigerat konserter som musikelever har gjort.

Vad är det svåraste?

- Det är många utmaningar som ska klaras av i alla kurser. Allt fix med  ljud och ljus ser jag som det svåraste. Men jag har lärt mig mycket och det är ju det jag är här för!

Hur är det att plugga på LTU?

- Fantastiskt! I många kurser lär vi oss av människor som brinner för det de gör. Vi får också prova på alla olika roller inom produktionen. Det är väldigt varierande och kul.

Vad gör studenterna på fritiden?

- Själv pendlar jag mycket till Luleå, annars blir det många hemmakvällar med film. Många studenter går också på kårhusets olika evenemang. På fredagar tar man kanske en öl på Kalles krog.