Raffael Antonio, journalistik och medier
Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

"Vill använda min kreativitet till maximum"

Publicerad: 6 september 2018

Raffael Antonio studerar andra året på journalistik och medier, inriktning radio. Han är 19, snart 20 år gammal och kommer från Uppsala.

Hej, vem är du?

– Jag är en person som alltid vill ha saker att göra och utföra. Född och uppväxt i Uppsala, men flyttade drygt 80 mil från en studentstad till en annan för att utmana mig själv i Piteå. Som person är jag social och pratglad, vilket är nästintill ett måste som en radiostudent.

Varför läser du journalistik och medier?

– Radio har alltid varit ett starkt intresse. Jag har vuxit upp med radio som en ung mediekonsument. Sen är radio också väldigt öppet för kreativitet, vilket gör att man kan forma sina egna ''mästerverk''.

Vad är det roligaste med din utbildning?

– Det roligaste är att sammanhållningen och gemenskapen är så stark, inte bara inom min inriktning utan mellan alla. Här är det också mer praktiskt än teoretiskt, vilket passar mig bäst, som är en person med ett öppet sinne som vill använda min kreativitet till maximum. Inom inriktningen jag läser är friheten också ganska stor så man kan skapa efter eget huvud.

Vad är det mest utmanande?

– Dygnsrytmen, haha. Jag är ganska dålig på att sova, så om man inte planerar sina dagar väl blir det svårt för en att komma igång med plugget. Planeringen är superviktig.

Hur är det att plugga på universitetet?

– Att studera direkt efter gymnasiet är en stor utmaning i sig självt. Dock ser man skillnaderna direkt, vilket kan vara en fördel trots allt. Annars är Piteå en liten stad, vilket gör att man kan koncentrera sig på studierna.

Vad gör studenterna på fritiden?

– Som sagt, är sammanhållningen stark i och med att de flesta bor på samma studentområde, så man kan bara ringa runt till sina vänner och hitta på något. Det kan vara allt från att spela fotboll efter en skoldag till att hålla fina tillställningar.

Har du några tips till den som vill plugga journalistik och medier?

– Försök skaffa allt du behöver i tid, som material till plugg och kurslitteratur. Planera väl, så stressnivån inte blir allt för stor. Och kom alltid ihåg att universitetstiden kommer att bli en kul upplevelse, oavsett vad.