Leni Günther, frilansande ljudtekniker
Leni Günther - frilansande ljudtekniker

Leni Günther - frilansande ljudtekniker

Publicerad: 10 april 2012

Leni Günther tog examen år 2010 och arbetar idag som frilansande ljudtekniker med fullbokad kalender och hon ser tillbaka på sin studietid som full av möjligheter.

– Som student har du den unika möjligheten att direkt omsätta det du lärt dig på förmiddagen till verklighet redan på eftermiddagen. Gå ut i korridoren, tala med en musiker, radio eller TV producent och sätt igång. Alla möjligheter finns där, det är bara för dig att sträcka ut handen och ta dem, säger Leni

Teori och praktik

Utbildningen är idag treårig och leder till en kandidatexamen med inriktning ljudteknik. Första året bygger man en bas med inblick i många ljudtekniska områden som till exempel PA-teknik, broadcast för TV och radio, inspelningsteknik, musikkunskap och ljudelektronik. Andra året fördjupar sig studenterna inom filmljudteknik, musikinspelningsteknik, surroundljud och efterbearbetning.

– Teoretiska kurser så som ljudteknisk forskning, digitalteknik och självklart kunniga lärare har gett mig en kunskapsbredd och självkänsla som gjort det möjligt för mig att ta många olika uppdrag inom ljudteknik. Idag frilansar jag som ljudtekniker inom radio, TV, reklam och musik, avslutar Leni.