Hoppa till innehållet
Foto: Melina Granberg

"Psykologi är otroligt intressant"

Publicerad: 5 september 2018

Hej Lisa! Kan du berätta lite kort om dig själv?

– Jag är en sportintresserad person som har återvänt till Luleå efter att ha bott många år i Göteborg. Jag undervisar i psykologi och utbildningsledare för kandidatprogrammet i psykologi.

I vilka kurser möter studenterna dig?

– Jag undervisar bland annat i socialpsykologi, arbets- och motivationspsykolog samt personal- och kompetensförsörjning. Utöver det så dyker jag upp på introduktionskursen psykologins områden och biologiska bas samt handleder en hel del studenter under examensarbetet.

Hur är du som lärare?

– Det är svårt för mig att svara på men jag hoppas att studenterna uppfattar mig som öppen och engagerad och mån om deras lärande.

Vad är det bästa med att undervisa?

– Det bästa med att undervisa är att få träffa alla studenter och få ta del av deras nyfikenhet och kloka reflektioner. Sedan så tycker jag att psykologi är otroligt intressant och genom att undervisa lär jag mig också mycket själv. 

Vad vill du att studenterna ska få med sig från dina lektioner?

– Jag vill att de ska få med sig en teoretisk bas och grundläggande kunskap samtidigt som de känner sig inspirerade att lära sig mer. Jag hoppas också att de tar med sig insikt om nyttan med kunskapen och ett kritiskt förhållningssätt.