Niklas Khan

”Jag gillar Luleås mörka vintrar och ljusa somrar”

Publicerad: 2 juni 2017

Niklas Khan är 22 år och läser andra året på rättsvetenskapsprogrammet vid Luleå tekniska universitet.

Hej! Vem är du och varför läser du rättsvetenskap?

Jag är en vanlig grabb som tar en dag i taget och anser att livet är en fest. Jag fick inspiration till att börja rättsvetenskapsprogrammet via mitt arbete som operatör på Polisens kontaktcenter, där jag har många kollegor som pluggat rättsvetenskap och rekommenderade utbildningen.

Hur skulle du beskriva din utbildning?

Rättsvetenskap är en juridisk utbildning där det är viktigt att kunna dra egna slutsatser för att lösa eventuella problem. Utbildningen i sig kräver att man läser mycket böcker och har stort eget ansvar för att klara utbildningen.

Hur är det att studera här?

När jag fattade tycke för en utbildning som fanns nära mitt hem var Luleå tekniska universitet ett solklart val. Jag har hört mycket gott om både universitetet och rättsvetenskapsprogrammet. Jag tycker att studentlivet är väldigt bra här i Luleå. Universitetet har bra och fräscha lokaler och studentföreningarna har många roliga event att kan gå på. 

Hur bor du?

Jag har precis flyttade ihop med min tjej i en trea på Porsön.

Vad tycker du om Luleå?

Jag har bott i Luleå hela mitt liv och stortrivs här. Jag gillar de mörka vintrarna och ljusa somrarna. Mina klasskamrater som inte är härifrån gillar att uppleva Norrlands miljö som skiljer från övriga Sverige och en gemensam nämnare för alla som kommer utifrån brukar vara att de är positivt överraskade över Luleå.

Vad vill du jobba med efter examen?

Jag har inte kollat in något speciellt men jag vill självklart jobba med någonting inom det juridiska området. Jurister är alltid eftertraktade så det finns en hel del olika jobb att välja mellan.

Något råd till den som funderar på att läsa vid Luleå tekniska universitet?

Släpp fördomar om Norrland och kom hit och upplev ett fantastiskt studentliv där du garanterat kommer träffa vänner för livet och en utbildning som öppnar många dörrar för jobb i framtiden.