Hoppa till innehållet
Anna-Dagman-Alumn

"Storslagna saker sker utanför din komfortzon"

Publicerad: 23 augusti 2017

Jenny Dagman från Boden är 39 år och tog examen från sociologiprogrammet år 2005. Idag är hon segmentschef för Vattenfall Services Nordic AB och har av företaget fått utmärkelsen "Årets ledare 2014" för sitt engagemang och sin positiva inställning.

Hej Jenny, vem är du?

Jag bor i villa på Bergnäset med min man och mina två pojkar, 8 och 5 år. Min vardag präglas av planering och en logistik som är väl genomarbetad. I mitt arbete som segmentschef reser jag praktiskt taget varje vecka till Stockholm. Med relativt små barn, mycket arbete och resande krävs det att vardagen planeras i minsta detalj.

Vad jobbar du med idag?

Jag klev på mitt uppdrag som segmentschef för vår service- och underhållsverksamhet vid årsskiftet efter en omorganisation på vår enhet i vårt bolag "Vattenfall Services Nordic AB". Jag har Sverige som mitt arbetsområde och ansvarar för en organisation på cirka 850 medarbetare placerade i fyra geografiska affärsområden. Efter nyår utökar jag min organisation med ytterligare ett affärsområde och cirka 100 nya medarbetare.

Hur har du tagit dig dit där du är idag?

Min resa på vattenfall Services Nordic startade 2013 som chef för en då helt ny verksamhet. Att få bygga upp och forma en ny, rikstäckande verksamhet var en enorm utmaning men bland det roligaste och mest lärorika jag gjort. Ledarskap, förändringsarbete och utveckling är en röd tråd genom hela min karriär och jag har arbetat som chef ända sedan examen.

Vad i din karriär är du extra stolt över?

Att jag har lyckats ta mig dit jag är idag, som kvinna, relativt ung i en bransch som traditionellt präglas av män med lång erfarenhet inom branschen.

Vad var det viktigaste du lärde dig under din utbildning?

Studietiden är grunden och plattformen jag stått på ända fram till idag. Trots att jag arbetar i en bransch som inte alls är kopplad till min utbildning är det från mina studier som jag tagit med mig mitt logiska tänkande, förmågan att se saker i ett sammanhang och beteenden hos individer och grupper som jag haft stor nytta av i mitt ledarskap.

Hur upplevde du din tid på Luleå tekniska universitet?

Studietiden var positiv. Förutom kompetenta föreläsare och ett stort utbud av kurser tycker jag att Luleå tekniska universitet värnar om gemenskap och ett inkluderande värdeskapande.

Har du några karriärråd eller tips till den som vill studera sociologiprogrammet här?

Tips till blivande sociologistudenter, satsa på bredden! Läs valbara kurser inom mer generella områden som exempelvis ekonomi, juridik eller arbetsrätt så har du en riktigt bra och bred grund in i arbetslivet som jag tror är eftertraktad. Karriärrådet från mig är att inte stirra sig blind på "traditionella" branscher och företag inom ditt område. Det finns alltid nya outforskade vägar att gå och det är oftast utanför din komfortzon som storslagna saker sker!

Taggar