Veronica Törnblom
Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

"Som systemvetare handlar det om att vara nytänkande"

Publicerad: 26 september 2017

Veronica Törnblom kommer ursprungligen från Skövde och pluggar på programmet i systemvetenskap.

Hej, vem är du?

– Jag är en glad tjej som på fritiden tycker om att fotografera, laga mat och åka skidor.

Varför läser du systemvetenskap?

– Jag var sedan tidigare intresserad av webbutveckling och ville därför ytterligare fördjupa mina kunskaper inom IT-området. Jag kände att systemvetenskap passade mig bra eftersom det innefattar delar såsom programmering och databashantering, men samtidigt handlar om hur IT fungerar inom verksamheter och med människor. En systemvetare arbetar med alla dessa delar och det är en blandning som jag tycker är rolig och intressant. 

Vad är det roligaste med din utbildning?

– Att utbildningen är så bred och varierad. Du har möjlighet att profilera din utbildning efter det du är intresserad av och vill fördjupa dig i.

Vad är det mest utmanande?

– Som systemvetare handlar det om att vara nytänkande och se problem i större sammanhang och hitta den bästa av kanske flera möjliga lösningar. Detta kan vara mycket utmanande men är samtidigt intressant och roligt.

Hur är det att plugga på Luleå tekniska universitet?

– Jag upplever att universitetet har god stämning mellan både studenter och lärare. På campus finns trevliga caféer och lokaler som bidrar till en trevlig studiemiljö.

Vad gör studenterna på fritiden? Hur är studentlivet?

– Som student vid Luleå tekniska universitet finns det en mängd aktiviteter att engagera sig i både på och utanför campus. Det finns olika föreningar som man kan söka sig till beroende på vilket fritidsintresse men har. Det kan till exempel vara inom skidåkning, gym eller kör. En del studenter är även delaktiga inom kåren och i sin sektion.

Har du något råd till den som vill läsa systemvetenskap? 

– Ta vara på möjligheten att få läsa ett program där du själv får välja kurser inom de områden som intresserar dig. Passa även på att få uppleva studentlivet och delta i de olika aktiviteter som finns att tillgå både på universitetet och i Luleå.