Hoppa till innehållet
Foto: Emma Bergström Wuolo

Jazzmusiker + danslärare = Rymd

Publicerad: 18 mars 2014

Under 10 veckor har studenter från Luleå tekniska universitets danslärarutbildning och musik konstnärlig kandidat med jazzinriktning arbetat tillsammans. Resultatet är föreställningen Rymd.

Föreställningen har varit en del av kurserna Musik - instrument med ensemble, jazzmusiker 4 och Fortsättningskurs i dans och lärande. Processen började med att dansarna och musikerna på varsitt håll komponerade musik och koreografi. Sedan började arbetet med att foga dem samman.

- Det har varit väldigt utmannade. För mig är det helt nytt att skriva musik till koreografi. Det är spännande eftersom jag blivit inspirerad och varit tvungen att ta in dansen och känna vad dansaren vill säga med den, säger pianisten Erik Åström.

Både dansare och musiker har arbetat med improvisation. Danslärarstudenten Lena Sahlén uppskattar samarbetet med ett annat program.

- Det har varit roligt. Jag har aldrig jobbat med livemusik tidigare. Det har handlar mycket om att sätta ihop dans och musik till en helhet och att få ihop flera viljor, säger Lena Sahlén.

Efter 10 veckor visades föreställningen Rymd upp i universitetets aula Black Box.

Medverkande kandidatstudenter i musik: Arvid Fahlander, Calle Stenman, Erik Åström, Jens Marklund, Mikael Nitsche och Simon Fransman.

Medverkande danslärarstudenter: Jenny Jungebro, Lena Sahlén, Liv Trulsson och Magdalena Qvarford.

Fler bilder från föreställningen

Läs om fler studentprojekt