Hoppa till innehållet

Nordisk samverkan för grön turism

Publicerad: 23 januari 2013

Under mitten av januari fick de två studenterna Erik Nordberg och Alexandra Flinck från programmet för Upplevelseproduktion chansen att delta i årets TURID-projekt i Meltosjärvi, Finland.

Studenternas bilder från Meltosjärvi, Finland

TURID är ett internationellt Nord Plus-projekt inom nordiska och baltiska länder där studenter och lärare från Estland, Lettland, Sverige, Norge och Finland samarbetar för att utveckla och lösa problem tillsammans med lokala entreprenörer. I år har studenterna arbetat med temat ”Green care” som är ett finskt utvecklingsprojekt som syftar till att skapa en miljövänlig kvalificering för produkter och tjänster.

– Otroligt roligt att se hur studenter och lärare från olika discipliner och länder samarbetar och skapar ihop. Vi har fått lov att uppleva fantastiska platser, träffa spännande människor, arbetat hårt med projektet och skrattat. Studenterna har fått ny erfarenhet av studentprojekt och förhoppningsvis ett lärorikt möte med branschen. Vi ser fram emot nästa år då vi håller tummarna för att TURID går av stapeln i Lettland, Riga, säger adjunkt Elisabeth Hellmér.

Vidareutveckling i samarbete

Studenternas uppgift har varit att vidareutveckla delar av projektet för att definiera green care tourism. De har även träffat tre lokala entreprenörer för att utvärdera och utveckla deras produkter och tjänster enligt denna devis.

– Vi har fått uppleva Finska Lapland genom att ta del av Projekt-TURID. Det har varit en lärorikt och spännande vecka. Ett äventyr som bjudit på nya upplevelser och nya vänner, säger Alexandra Flinck

Utöver ett späckat program med workshops fick studenter och lärare också uppleva Finland och den samiska kulturen i finska Lappland under deras vecka där.  

– Det har varit oerhört givande att få möjligheten att träffa och samarbeta med olika personer från andra länder, säger Erik Nordberg.

Taggar