Hoppa till innehållet
Upplevelseproduktionsstudenter bakom DANSAPPARATEN Foto: Signe Lindgren
Upplevelseproduktionsstudenter bakom DANSAPPARATEN Foto: Signe Lindgren

Studenter producerar mer än dans

Publicerad: 8 januari 2013

DANSAPPARATEN är ett studentdrivet klubbkoncept med utgångspunkt i den elektroniska dansmusiken som levererar helhetsupplevelser. Sedan starten och det första arrangemanget i Piteå i mars 2012 har DANSAPPARATEN skapat sex klubbkvällar.

Den senaste hölls den 30 november i Black box, Acusticum i Piteå och det var i ren DANSAPPARATEN-form.

– När vi pratar om helhetsupplevelser menar vi att gästen inte bara får en DJ och ett dansgolv när de besöker DANSAPPARATEN utan de får något mer. På vår första klubb hade vi live-tecknare som skapade en stor tavla under hela kvällen för att bjuda gästen på ytterligare en konstform och nu senast i Black box hade vi live-dans, säger Josefin Enström som och läser sista året på upplevelseproduktionsprogrammet och är en av arrangörerna av DANSAPPARATEN.

Versalt koncept

DANSAPPARATEN har idag en kapacitet av att leverera projektledning, ett paketerat klubbkoncept, teknisk kompetens i form av bland annat ljud- och ljustekniker, DJs inom alla elektroniska musikgenres, ett nyskapande tänk kring marknadsföring och ett varumärke med potential att bli riktigt starkt.

Vi var ett gäng musikälskande människor från LTU i Piteå som såg att den elektroniska dansmusikscenen i Norrland var närmast obefintlig och beslöt oss för att göra något åt det, säger Josefin Enström

DANSAPPARATEN-crew är en ideell organisation och består idag av nio personer med olika befattningar.

– Vi är DJs, tekniker, producenter och projektledare som brinner för elektronisk musik och skapandet av häftiga klubbupplevelser med wow-känsla för våra gäster. Utöver dessa nio personer finns ett brett kontaktnät med över 50 personer som på ett eller annat sätt varit med och jobbat med DANSAPPARATEN, säger Josefin Enström


 

Arrangörerna för Dansapparaten Foto: Signe Lindgren
Arrangörerna för DANSAPPARATEN Foto: Signe Lindgren

På vilket sätt har du haft nytta av din utbildning?

– Till DANSAPPARATEN har jag tack vare min utbildning kunnat bidra med ett upplevelsetänk, alltså att alltid utgå ifrån gästen, jobba med dess sinnen, tänka på detaljer, jobba med paketering, skapa teman och en röd tråd - plus vetskapen om varför jag skapar och producerar på ett visst sätt. Att skriva DANSAPPARATEN med stora bokstäver är en del av vårt koncept till exempel. Jag har paketerat och konceptutvecklat de olika klubbkvällarna med hjälp av upplevelsemodeller så jag har haft stor nytta av min utbildning i producerandet av DANSAPPARATEN.