Hoppa till innehållet
Upplevelseproduktion_pajala_LTU.JPG

Studenter skriver Pajalas framtid

Publicerad: 22 maj 2014

Studenter från årskurs tre i upplevelseproduktion har fått i uppdrag, som examinationsuppgift i kursen Upplevelseproduktion – gestaltning, att bidra till projektet "Hur skriver vi morgondagens historia i Pajala?"

Uppdagsgivare är Kerstin Svala som är flygplatschef vid Pajala Airport Maria Lifbom  och VD för Heart of Lapland. Med flyg bjöd hon in studenterna till två dagar i Pajala. Där har de besökt och studerat Tomtemagasinet, Camp Vasikkavuomas anläggning vid Vasikkavuoma naturreservat, Kolmila underjordiska restaurang, Kero renskinnsgarveri samt  centrala Pajala. Syftet är att utveckla produkten Tomteland och stärka Pajala som besöksdestination.

En del av uppdraget ligger i att både vid flygplatsen och vid Tomtemagasinet bidra till gestaltningen av Dream of Lapland för engelska dagsbesökare till tomten i Pajala. De engelska besökarna flyger till Pajala från England över dagen med med New Market Hollidays. På plats kan de åka på skoterturer, träffa tomten, träffa renar och få en rentur och  åka hundspann.