Hoppa till innehållet
upplevelseproduktion_antarktis_ltu.jpg

Läs upplevelseproduktion på LTU

Publicerad: 10 juni 2011

En upplevelseproducent skapar det människor drömt om att få uppleva, det människor kommer att minnas och berätta om för släkt och vänner. Att producera upplevelser som berikar, utvecklar och bidrar till människors livsstil och image - vilket drömjobb!

Att vara upplevelseproducent

Att vara upplevelseproducent är kul, kreativt men också utmanande och krävande. Du måste ha bra koll på vilka upplevelser som människor är intresserade av och beredda att betala för. Vilken funktion upplevelser fyller i människors liv. Vad upplevelser är och hur de designas och byggs upp för att skapa en Wow-känsla. Vad som krävs för att upplevelser ska bli lyckade och att de fyller sin funktion - meningsskapande och uppfyllande av drömmar. Hur du använder din kunskap och din kreativitet för att producera meningsfulla upplevelser.

Du måste som upplevelseproducent ha koll på en massa roliga saker för att skapa berikande och meningsfulla upplevelser. Därför är det här en jättekul utbildning.

Utbildningen

Utbildningen förbereder dig till en nyckelposition inom upplevelseindustrin. Vi ger dig den grundkompetens som krävs. Du formar sedan din egen kompetens för det område av upplevelseindustrin du är intresserad av. Vi erbjuder skurser mot turism, evenemang och projektledning. Andra specialkompetenser kompletterar du vid andra avdelningar eller högskolor. Du måste dock själv utveckla din specialkompetens genom att skaffa erfarenheter (portfolio), utveckla ditt ledarskap och attityder och lära dig omsätta de kunskaper som utbildningen ger i dina uppgifter inom upplevelseindustrin. Därför är det en krävande utbildning – för en krävande och tuff men intressant, kul och kreativ bransch.

En framtidsbransch

Oavsett vilken del av upplevelseindustrin du vill jobba inom så är upplevelseindustrin i dag den snabbasta växande branschen både i Sverige och världen. Den kallas även för den kulturella och kreativa näringen. Här ingår t ex turism och besöksnäringen som den snabbast växande branschen i Sverige och internationellt. Du kan bli en viktig del i denna framtidsbransch.

 

 

Läs mer om Upplevelseproduktion