Hoppa till innehållet
Foto: Helena Ivarsson

Överraskande upplevelse för Big Steve

Publicerad: 8 november 2013

Videobloggaren Big Steve trodde att han skulle hålla föredrag på LTU. I stället väntade en heldag med talkshow, danslektion och radiointervjuer. Studenterna på Upplevelseproduktion ordnade dagen.

Foto: Emma Bergström Wuolo
Tomine Grelsson och Helena Ivarsson Foto: Emma Bergström Wuolo

En kompis lockade bloggaren Big Steve att flytta från England till norra Sverige. Han blev kvar och sprider nu budskapet om Sverige i sociala medier. Att testa typiskt svenska företeelser har blivit hans signum.

När Big Steve kom till Piteå trodde han att han skulle hålla en föreläsning om hur han jobbar. I stället möttes han av studenterna på Upplevelseproduktion som ordnat en heldag där han fick möta de olika programmen på skolan och testa saker kopplade till våra fem sinnen.

Från dans till smaktest

Danslärarstudenterna lärde honom en kort koreografi till låten What does the fox say av Ylvis. Tv-produktion i nya medier spelade in en reklamfilm för kommande musiktävlingen SMASK med Big Steve i huvudrollen. Han fick göra ett lukttest tillsammans med studenterna på radioproduktion i nya medier. Han fick också göra ett fördomstest och lyssna på olika dialekter.

- Big Steve visade att han blev nervös, men han hoppade ändå på allting och var väldigt nöjd. säger blivande upplevelseproducenten Tomine Grelsson.

Hon var med och arrangerade en talkshow som avslutade dagen. Studenterna hade bjudit in publik från en gymnasieskola. För Tomine Grelsson var just talkshowen det bästa med dagen.

- Allt föll på plats. De som hade jobbat under förmiddagen kunde ta det lugnt och talkshowen flöt på bra. Det är häftigt att vi går en utbildning som har möjlighet att bjuda in aktörer som Big Steve och att vi får jobba med skarpa case, säger hon.

Jobbar över programgränserna

Det är första gången studenterna i årskurs 2 på Upplevelseproduktion gör ett gemensamt projekt. Helena Ivarsson som var ansvarig för förmiddagens aktiviteter är tycker att det var roligt att klassen kunde jobba tillsammans och att andra program på skolan kunde vara med.

- Vi fick väldigt bra respons av de andra programmen. Upplevelseproducenten ska vara i bakgrunden och vi behöver till exempel dansare för att kunna skapa en upplevelse, säger Helena Ivarsson.

Big Steves egen film från LTU

Detta videoklipp har blockerats på grund av dina cookie-inställningar.
Acceptera marknadsföringscookies eller se videoklippet på Youtube.

Learning Swedish at the University