Hoppa till innehållet
bild 3.JPG

Studenter arbetar med TEDxKiruna

Publicerad: 11 mars 2014

Studenter på programmet Upplevelseproduktion vid Luleå tekniska universitet har i kursen storytelling arbetat med TEDxKiruna som skarpt uppdrag.

TEDxKiruna arrangeras av Spaceport Sweden AB som samverkar med akademi och forskning som en hörnsten i arbetet med att utveckla rymdturism till en ny industri, så även inför TEDxKiruna 2014. Studenterna från Upplevelseproduktion fick i uppgift att göra research på Spaceport Sweden som uppdragsgivare och Kiruna som plats för att sedan skapa berättelser med konferensens tema, transformation, som utgångspunkt.

Josefin Enström, tidigare student på Upplevelseproduktion och nu projektkoordinator på Spaceport Sweden tillika projektledare för TEDxKiruna 2014 var i Piteå för att ta del av studenternas delpitchar av sina berättelser.

– Jag är så glad att vi har detta fantastiska samarbete vilket vi alla tar med oss ny kunskap från. Studenterna har under dagen levererat inspirerande berättelser i form av bland annat film, teater och radio. De har verkligen gjort noggrann research och skapat berättelser i världsklass, säger Josefin Enström.

Helena Karlberg, projektledare på Centek vid Luleå tekniska universitet, var också på plats för att coacha studenterna samt för hålla en föreläsning kring vikten av storytelling i destinationsdesign. Helena är även en av talarna på TEDxKiruna.

– Destinationsdesign handlar om upplevelsen av en plats. Det handlar också om en plats identitet som kan förstärkas med design, arkitektur, platsmarknadsföring och kommunikation, inte minst storytelling som är ett oerhört kraftfullt verktyg att använda sig av för att skapa uppmärksamhet runt en plats, säger Helena Karlberg. 

Framtidkonferensen TEDxKiruna arrangeras den 13 mars för tredje året i rad. Målet med TEDxKiruna är att samla människor från olika branscher, bakgrund och åldrar. För de att träffas, nätverka samt bli inspirerade till tankar och idéer som kan växa till nya produkter, tjänster, utbildningar eller företagsetableringar genom TEDtalks framförda av inspirerande föredragshållare. 

 

Fakta: TEDx är en filial av TED som är en årlig tvärvetenskaplig konferens i USA med global räckvidd. TED står för Technology, Entertainment, Design och konferensens motto är "Idéer värda att sprida". För att läsa mer om TEDxKirunas program, talare och biljetter gå in här; www.tedxkiruna.com

Text: Spacesport Sweden AB/Centek vid Luleå tekniska universitet

 

Helena Karlberg om TEDxKiruna

Detta videoklipp har blockerats på grund av dina cookie-inställningar.
Acceptera marknadsföringscookies eller se videoklippet på Youtube.