Hoppa till innehållet
Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Prisades för storytelling

Publicerad: 6 februari 2012

Evelina Roos tog sin examen 2010 och skrev ett prisbelönat examensarbete om storytelling.

Hur var din totala upplevelse i Piteå?

- Min tid i Piteå har varit helt unik och den kommer jag alltid bära med mig. Jag har verkligen förälskat mig både i Piteå men även i norra Norrland i allmänhet och skulle gärna bosätta mig i området när det i framtiden blir dags att slå sig till ro.

Vad tycker du om din utbildning?

- Min utbildning har varit helt fantastisk och jag är grymt nöjd. Extra nöjd är jag med det helhetstänk vi fått samt den unikitet man känner som utexaminerad upplevelseproducent: ”Jag kan något som inte många andra kan, och som faktiskt behövs där ute på marknaden”. Dessutom älskar jag möjligheten att forma utbildningen som jag vill. Jag har själv varit inne på hur man kan skapa upplevelser som inte bara är till för att underhålla utan även kan bidraga till något mer för samhället. Mer om detta angående mitt examensarbete.

Du har fått pris för ditt examensarbete om storytelling. Vad handlar det om?

- Mitt examensarbete innefattar hur man med storytelling som verktyg kan skapa upplevelser som kan åstadkomma ett förändrat tankesätt och en livsstilsförändring hos gästen i miljöfrågor. Detta kan därmed leda till en hållbar utveckling i samhället och en ökad livskvalitet.

Varför valde du detta ämne?

- Jag tyckte att med all den kunskap jag fått under utbildningen så borde jag kunna åstadkomma något mer än att bara underhålla folk. Miljöfrågor ligger i tiden och har alltid legat mig varmt om hjärtat. Det kändes därför viktigt för mig att använda min kunskap för att undersöka dessa möjligheter.

Vilka reaktioner har du fått?

- Reaktionerna har varit mycket goda. Jag har fått lovord från både universitet men även från det företag jag skrev uppsatsen från under fyra månader. Företaget, som heter Stylt, arbetar med konceptutvecklingar genom Storytelling och för dem kan det vara högintressant att utveckla denna typ av transformationsupplevelser. Tänk att kunna fylla sina upplevelseprodukter med ett angeläget budskap som når ut till gästen på ett trevligt och lättillgängligt sätt! Jag kommer även återkomma till Stylt under hösten för 10 veckors projektledning och för att få en total inblick i även den delen av företaget.

Hur ser du på framtiden?

- Jag hoppas kunna jobba med ett flertal olika projekt och kunna väva in miljöaspekten i dessa. Jag tycker att storytelling, eller berättelseverktyget, är ett helt fenomenalt sätt att arbeta så det kommer jag att vilja utveckla ännu mer i mitt arbete. Jag skulle även tycka det var oerhört kul att föreläsa om den kommande transformationsekonomin och vad den har för betydelse i samhället. Doktorera självklart som jag redan nämnt och i framtiden har jag även en dröm om att öppna mitt eget hotell, en idé som jag verkligen tror på men som är superhemlig än så länge.

Har du någon hälsning till nuvarande och blivande studenter?

- Kör hårt, våga satsa på dina idéer och knyt kontakter med andra studenter. Tänk på att vi går på en kreativ skola som svämmar över med kreativa människor som bara vill hitta på saker. Sätt upp din egen musikal och använd musikstudenter och dansare. Låt designstudenterna trycka affischer, upplevelseproducenterna hålla i evenemanget och ljudteknikerna sköta ljudet. Låt tv-producenterna dokumentera evenemanget och radio sända live från Studio Acusticum. Det kan bli hur tufft som helst!

Taggar