Hoppa till innehållet
Louise Andersson

Möt en student

Publicerad: 9 mars 2015

Louise Andersson har arbetat som fysioterapeut i många år. Hon ville fördjupa sig i några av de kliniska frågeställningar hon fått under åren. Med uppbackning från sin arbetsgivare började hon läsa master i fysioterapi vid Luleå tekniska universitet.

Hej, vem är du?

– Hej! Jag heter Louise Andersson och bor i Örebro. Jag har arbetat som sjukgymnast i 25 år, både inom öppenvården och slutenvården. Nu arbetar jag på en större vårdcentral i centrala Örebro, där vi är flera sjukgymnaster med ett flertal olika kompetenser.

Varför har du valt att läsa master i fysioterapi vid Luleå tekniska universitet?

– Jag har valt att läsa master i fysioterapi, därför att jag efter att ha arbetat som klinisk sjukgymnast under många år har en längtan att fördjupa mig i några av de kliniska frågeställningar jag fått under åren. När jag upptäckte möjligheten att kunna läsa på distans och fick uppbackning av min arbetsgivare, såg jag att det fanns en reell möjlighet att förverkliga den längtan.

Hur är det att läsa på distans och bara ses via internet?

– Det fungerar bra. Det är skönt att få möta lärare och kurskamrater utan att behöva resa. Universitetets tekniker ställde upp på ett bra sätt under igångsättningsprocessen. Lärarna är bra på att svar på mailen och det fungerar bra att träffa sina kurskamrater i virtuella klassrum. Under den första kursen hade vi ofta webkameror på så vi kunde se varandra. Nu har vi lärt oss att känna igen varandras röster.

Vad är roligast med din utbildning?

– Möjligheten till fördjupning, att lära sig nya sätt att tänka och att möta kollegor med olika intressen och erfarenheter.

Vad är mest utmanande?

– Jag trodde att det skulle kunna bli svårt med studie disciplinen, att både jobba och studera samtidigt. Kurserna har varit upplagda på ett sätt så att vi guidats bra med deluppgifter och deadlines.

Vad vill du göra efter utbildningen?

– Min förhoppning är att det ska öppna sig möjligheter för mig att få fortsätta arbeta med en kombination av klinik och fördjupning, kanske via forskning!

Tips till blivande studenter?

– Om du har funderingar på att gå en master på Luleå tekniska universitet, tveka inte. Du får bra stöd, mycket stimulans och blir guidad under hela processen!