Hoppa till innehållet

Gästföreläsning av Sectra gynnar studenterna

Publicerad: 25 april 2018

Sectra har besökt Luleå tekniska universitet och masterutbildningen i informationssäkerhet. – Vi tycker det är viktigt att studenterna får en verklighetsförankring hos företag inom de ämnesområden de läser om, säger Stefan Doverud, Sectra.

Enligt Stefan Doverud, som arbetar med kritiska infrastrukturer inom Sectra, är företaget regelbundet ute och träffar studenter på deras utbildningar. Dels ger det företaget en förståelse för vilka kunskaper som studenter och nyutexaminerade har, dels har företaget möjlighet att ge feedback på kursinnehållet ur ett företagsperspektiv.

– Vi vill också inspirera och motivera studenterna att fördjupa sina intressen inom olika inriktningar och förse dem med information om hur man kan jobba med ämnen som de läst om på kurser och som intresserar dem.

Söker arbetskraft

Sectra bedömer att affärsområdet kritisk infrastruktur kommer växa framöver. Det innebär fler rekryteringar inom informationssäkerhetsområdet för fortsatt utveckling och leverans av avancerade säkerhetstjänster. 

– Vi ser tydligt att vi behöver bli fler personer för att möta marknadens behov framöver. Vi tror att studenter som läser denna typ av inriktning kommer vara mycket intressanta för oss att anställa i framtiden, säger Stefan Doverud.

Ali Ismail Awad, biträdande professor i informationssystem, är utbildningsledare för masterprogrammet i informationssäkerhet. Även han poängterar betydelsen av att utbildningen interagerar med företag som till exempel Sectra. En av utbildningens mål är just att länka akademin till industrin och att teoretiskt innehåll och praktiska övningar adresserar verkliga problem.

– Genom gästföreläsningar får våra studenter koll på det senaste framstegen inom industrin och öppnar dörrar för verkliga utmaningar för studenterna. Dessutom kan vi få möjligheter att driva masteruppsatser som tar upp konkreta problem inom olika branscher.

Sectra är en av världens ledande leverantörer av IT-system för hantering av medicinska bilder och patientinformation.

Kontakt

Ali Ismail Awad

Ali Ismail Awad, Meriterad lärare

Telefon: 0920-493414
E-post: ali.awad@ltu.se
Organisation: Informationssystem