Hoppa till innehållet

Informationssäkerhet vid Luleå tekniska universitet

 • Internationellt fokus
  Utbildningen är internationell, den ges helt på engelska och studenter från hela världen studerar tillsammans i samma "klassrum". De flesta av våra studenter kommer från Asien och Europa. Utbildningen tar dessutom hänsyn till olika världsdelars olika standards (NIST, IEC). Det för att studenten ska kunna utföra arbete i sitt hemland.
   
 • Teori och tillämpning
  Vi strävar efter att kurserna präglas av att teorier och modeller vävs samman med dess tillämpning. Vi har till exempel traditionella examiniationer och inlämningsuppgifter som görs tillsammans med ett företag eller organisation. Under en av projektkurserna jobbar studenterna helt och håller mot ett företag och löser problem. 
   
 • Utbildningen ger jobb
  Många studenter får arbete efter utbildningens slut. En del har redan arbete när de går utbildningen och får då nya, ledande roller på sina arbetsplatser. Möjligheterna är många – din arbetsplats kan finnas var som helst i världen.
   
 • Inte bara teknik
  Informationssäkerhet handlar om så mycket mer än bara teknik. Utbildningen präglas av ett sociotekniskt synsätt vilket inbegriper att förstå människors säkerhetsbeteende, organisatoriska rutiner och hur teknologi spelar roll när informationssäkerhet skapas.