Hoppa till innehållet
David Marklund Lundin 2
Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

”Det är roligt, intensivt och himla kul”

Publicerad: 22 januari 2020

David Marklund Lundin bor i Luleå och läser distansutbildningen till arbetsterapeut vid Luleå tekniska universitet. Han valde utbildningen bland annat för att den fått bästa betyg i kvalitetsundersökningen.

Hej David, vem är du?

– Jag är 28 år och född och uppvuxen i Luleå.

Varför har du valt att läsa till arbetsterapeut vid Luleå tekniska universitet?

– När jag läste in mig på arbetsterapeut så tyckte jag att det är rätt heltäckande, som tar med både mentalt och fysiskt välmående. I grundskolan fanns det elever med funktionshinder och jag har flera i släkten som har olika funktionsnedsättningar, så jag har haft det nära. Det är intressant om jag kan bidra med något. Att jag sökte till Luleå tekniska universitet beror på att utbildningen har fick bästa betyg i kvalitetsutvärderingen. Sedan bor jag i Luleå så det är enkelt att komma till lektionerna.

Vad lockar med att arbeta som arbetsterapeut?

– Jag vill gärna jobba med barn som till exempel har svårt att vara med i skolan eller har svårigheter att delta i olika aktiviteter. Jag vill medverka och anpassa aktiviteten efter dem.

Hur fungerar det att läsa på distans?

– Jag såg inte det från början, men det var en positiv överraskning. Det går bra, man får ha lite disciplin bara. Nu kan jag anpassa efter annat och se föreläsningar i efterskott. Utbildningen är bra och lärarna är bra.

Vad är roligast?

– Det är mycket nytt, det liknar inget jag har jobbat med tidigare. När jag pratar med de som jobbar som arbetsterapeut och med lärare så känns det som om att man förhoppningsvis kan göra skillnad. Och så får man nya kompisar på utbildningen, man träffar många som har samma intresse.

Vad är mest utmanande?

–  Ibland blir man skoltrött, då gäller det att hålla uppe motivationen. Men för det mesta går det bra.

Hur skulle du beskriva campusveckorna på universitet?

– Det är roligt och intensivt. Som helhet är det himla kul. Och kul att träffa de andra. Det är ofta praktiskt, då vi har laborationer. Det svåra är föreläsningarna, det blir så mycket intryck.

Vad vill du göra efter utbildningen?

– Jag har lite olika idéer. Det vore kul att jobba med barn och ungdomar, kanske i skolan. Eller kanske vara med i hur byggnader utformas och blir tillgängliga för funktionshindrade, som arenor för idrott och musik. Det handlar inte enbart om rörelsehinder utan även om nedsatt syn och hörsel. Men jag kan ju ändra mig, till våren ska vi ut på första praktiken.