Hoppa till innehållet
Foto: Carina Nilsson
Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

"Vi får kunskaper inom alla åldersspann"

Publicerad: 3 december 2017

Det som lockade Linda Eriksson att söka specialistutbildningen distriktssköterska var att utbildningen är bred och ger henne nya kunskaper och tankesätt i sin nya yrkesroll.

Hej, vem är du?

– Jag heter Linda Eriksson är 31 år och kommer från Överkalix. Jag blev färdig sjuksköterska 2007 och började då arbeta inom äldreomsorgen.

Varför har du valt just inriktningen mot distriktssköterska?

– Jag kände ganska tidigt att jag ville läsa vidare. Varför valet blev just distriktssköterska var för att den utbildningen är bred och ger kunskaper inom alla ålderspann, från barn till äldre människor.   

Varför anser du att det är viktigt att ha en inriktning mot distriktssköterska?

– Jag har blivit tryggare i min yrkesroll genom all kunskap jag har lärt mig.

Du har snart gått utbildningen klart. Hur har du upplevt att genomföra den här utbildningen?

– Jag är så nöjd att jag valde just denna utbildning. Den har gett mig nya kunskaper och tankesätt som jag tar med mig i min nya yrkesroll. När man hunnit arbeta ett tag och fått egna erfarenheter inom yrket är det extra roligt att läsa kurser där man kan sätta teorin i praktiken. Jag rekommenderar verkligen de sjuksköterskor som vill läsa vidare att söka denna utbildning.

Hur fungerar det att studera på distans?

– Att studera på distans ger en större möjligheter. Jag har kunnat planera min studietid, eftersom vissa föreläsningar spelas in och jag kan lyssna på dem när som helst.  

Vad är roligast med utbildningen?

– Att lära sig nya saker och få ny kunskap. Att gå ut på praktik och känna att man redan kan en hel del då man arbetat inom yrket tidigare och man har större möjlighet att reflektera över saker och känner sig trygg i sin yrkesroll, i jämförelse med grundutbildningen där allt var nytt hela tiden.

Vilken nytta tror du att du kommer att ha av utbildningen i din nya yrkesroll?

– Jag känner mig tryggare i min yrkesroll efter att ha gått den här utbildningen. Att se patienten utifrån en helhetssyn är något som jag tar med mig i min nya yrkesroll.

Vad vill du göra efter utbildningen?

– Efter utbildningen kommer jag börja arbeta i hemsjukvården. Det ska bli spännande och utmanande då jag inte arbetat inom den verksamheten tidigare.