Hoppa till innehållet

Uppskattad föreläsning av Fredrik Larsson

Publicerad: 30 november 2017

Fredrik Larsson, som blivit utsedd till året alumn 2017, höll en efterlängtad föreläsning för fysioterapeutstudenter vid Luleå tekniska universitet. Cirka 80 studenter kom för att lyssna till hans resa från utbildningen vid Luleå tekniska universitet till hans roll som fysioterapeut för IFK Göteborg och svenska herrlandslaget i fotboll.

– Det var inspirerande att få lite nya perspektiv och framförallt se att det går att ta sig dit man vill. Det handlar just om att få in foten och efter det kan det snurra på om man jobbar hårt, säger David Johansson, Avesta, som går termin 6 på fysioterapeutprogrammet vid Luleå tekniska universitet. 

Föreläsningssalen på Career Center fylldes snabbt av studenter som fick lyssna på Fredrik Larssons berättelse från tågresan upp till Luleå, drömmen om att bli fotbollsproffs till hur vardagen ser ut med utmaningarna inom den tuffa fotbollsvärlden.

– Som fysioterapeut i fotbollslag är man delaktig i både skador och personliga problem som kan påverka en spelare. Den stora belöningen är när en spelare är tillbaka, efter flera månaders rehabilitering och hård träning, och går ut och levererar på plan. Det är en speciell känsla, säger Fredrik Larsson.

Under föreläsningen vävde han in små anekdoter och berättelser, som lockade till många skratt.

– Jag hoppas att jag kan inspirera någon och förmedla att det är möjligt att nå dit man vill om man vågar stå på sig, säger Fredrik Larsson.

Ida Sivander från Falkenberg går termin sex på fysioterapeutprogrammet och även hon uppskattade föreläsningen.
– Jag hoppas att han kommer upp och föreläser igen, eftersom jag gärna hör honom berätta mer om den fysioterapeutiska biten.