Hoppa till innehållet
Hanna Riggo
Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

"Lärarna här är toppen"

Publicerad: 19 augusti 2020

Hanna Riggo, 22, från Kiruna har tävlat i konståkning och tycker om att röra på sig. Nu går hon fysioterapeutprogrammet vid Luleå tekniska universitet. Hon har fått många nya vänner under studietiden och har engagerat sig i studentlivet.

Hej, vem är du?

– Jag är 22 år och kommer från Kiruna, men nu bor jag i Luleå. Jag tränar mycket,  annat löpträning, cykling och gillar att gymma. Jag har tävlat i konståkning i A-serien och åker fortfarande en del. Och så gillar jag skidåkning, både på längden och utförs.

Vad lockade dig att söka till fysioterapeutprogrammet vid Luleå tekniska universitet?

– Jag fick olika skador när jag tränade konståkning. Jag hade en jättebra sjukgymnast som inspirerade mig. Sedan var jag på öppet hus på Luleå tekniska universitet och fick bra information om utbildningen.

Vad är roligast med utbildningen?

– Man får lära sig mycket om människokroppen. Man lär känna många nya människor. Här är det lite mindre klasser så man lär känna varandra ordentligt. Det är bra under studietiden, vi stöttar varandra i studiearbetet.

Vad är mest utmanande?

– För mig är det att inte ställa så stora krav på sig själv. Det är stor skillnad att gå på universitet jämfört med gymnasiet. Men man måste hinna ha kul också.

Hur är det att vara på verksamhetsförlagd utbildning?

– Det är superroligt att få tillämpa de teoretiska kunskaperna. Vi har varit på sjukhus, nu i termin 5 blir det i primärvården.

Hur tycker du att det är att läsa vid Luleå tekniska universitet?

– Jättebra. Studenterna kommer från olika delar av landet, det är väldigt lätt att få nya vänner och engagerar man sig i studentlivet träffar man ännu fler. Lärarna här är också toppen. 

Vilka tips och råd skulle du vilja ge till någon som funderar på att söka in till fysioterapeutprogrammet?

– Är man intresserad av att hjälpa människor så ska man söka. Det är ett bra här på Luleå tekniska universitet, det är en fin gemenskap.

Vad vill du göra efter utbildningen?

– Jag vill ha jobb, helst inom primärvården till att börja med. Där får man arbeta inom ett brett fält och man lär sig mycket. Sedan kanske jag specialiserar mig. Det finns flera möjligheter, idrottsmedicin, äldres hälsa och mental hälsa, till exempel.