BJÖRN HÄGG ASPGREN alumn civilekonom
Björn Hägg Aspgren, Luleåalumn och försäljningschef på Polarbröd. Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Jämställdhet hjärtefråga för Björn

Publicerad: 24 februari 2016

Chefsjobb på IKEA, klubbdirektör för Luleå Basket och nu försäljningschef på jämställdhetsprisade företaget Polarbröd. Luleåalumnen Björn Hägg Aspgren tackar sin studietid i Luleå för den personliga utveckling och det nätverk han fick under studietiden.

Björn Hägg Aspgren pluggade företagsekonomi vid Luleå tekniska universitet 1999-2003. Efter studierna fick han en trainee-tjänst på IKEA i Sundsvall och blev sedan chef för ett antal avdelningar. När han tillträdde som klubbdirektör på Luleå basket 2007 blev han Luleåbo igen. En utmanande och spännande resa säger Björn. Idag jobbar han som försäljningschef på Polarbröd och sitter även med i företagets ledningsgrupp.

– På Polarbröd jobbar vi aktivt och systematiskt med jämställdhetsarbete. Det ger fördelar och vinster såväl på individ och arbetsplats- som på företagsnivå säger han. 2013 fick Polarbröd Unionens pris Guldnappen för att vi visar hur viktigt det är att anställda kan kombinera föräldraskap med ett utvecklande arbetsliv. Guldnappen delas ut till arbetsplatser som på ett föredömligt sätt underlättar för sina anställda att förena arbete och föräldraskap. På en föräldravänlig arbetsplats ska alla ha samma möjligheter till kompetensutveckling, löneutveckling och karriärmöjligheter. I praktiken fungerar det så att Polarbröd väljer att se på föräldraskap som en tillgång och inte ett hinder för utveckling i arbetslivet och att alla ska samma möjligheter till chefsjobb.

– Jag är själv småbarnsförälder och har mycket positiva erfarenheter av företagets jämställdhetsarbete, säger Björn. Det finns exempelvis en stor förståelse för att vi försöker lägga möten efter kl. 9.00 och helst inte senare än kl. 15.00 för att man ska ha möjlighet att lämna och hämta på förskola och fritids. Vi försöker i möjligaste mån anpassa arbetsuppgifter utifrån individens behov.

Björn menar att ledarskapet har en viktig roll att fylla om man vill jobba strategiskt och aktivt med jämställdhetsfrågor och skapa en god företagskultur.

– För Polarbröd är jämställdhet en naturlig del av detta, menar han. Man måste vara lyhörd och inte bara förstå individens behov utan också agera och våga fatta beslut som ibland kanske går mot tidigare invanda mönster.

Text: Åsa Svedjeholm

Taggar