Ida Sisohore civilekonom

Bloggade om utbytesstudier i England

Publicerad: 21 augusti 2015

Ida Sisohore kommer från Bromma i Stockholm. Hon tog en civilekonomexamen 2016, med en inriktning mot redovisning och styrning. Hösten 2015 åkte Ida till England och Keele University för fyra månaders utbytesstudier.

Vilka kurser läste du i England?

– Jag läste motsvarande kurser till de som gavs samtidigt på Luleå tekniska universitet. Företagsekonomi, internationell affärsmiljö, företagsanalys samt en redovisningskurs.

Hur var det att studera utomlands?

– Att studera utomlands har varit en otroligt bra möjlighet. Jag har haft möjligheten att bredda mitt kontaktnät och förstå hur det är att bo och studera i ett annat land. Det är något som efterfrågas i dagens samhälle, att kunna vara internationell. Hur jag som person kan anpassar mig till nya situationer snabbt, är nog det viktigaste jag kommer att ta med mig ifrån denna erfarenhet.

Vad gjorde du på fritiden?

– Min fritid bestod mestadels av att resa runt i både England och närliggande länder. Jag besökte Birmingham, Chester, London, Manchester, Dublin, Edinburgh, Glasgow och många fler städer. När jag inte var på resande fot, kunde jag göra allt från att sitta i mitt rum tillsammans med vänner och se på film till att gå ut och äta med de andra internationella studenterna.

Hur bodde du och hur fungerade det?

– Jag bodde i en studentkorridor med nio andra studenter. Vi hade eget rum men delade både kök och badrum. Att bo tillsammans med nio andra studenter var tufft, men otroligt givande då du lär sig att samspela med andra individer.

Vilka erfarenheter tar du med dig från dina utbytesstudier?

– Att åka en termin utomlands kräver mer av en själv än vad man tror, både fysiskt och psykiskt. Du befinner sig i ett annat land helt själv. Denna erfarenhet har hjälpt mig att växa som person och framförallt uppskatta Sverige som land.

Har du något tips till andra som ska åka på utbytesstudier?

– Var väl förberedd! Självklart dyker det alltid upp överraskningar och utmaningar, men tveka inte att åka. Du kan göra mycket för att underlätta för dig själv.

Och slutligen, är det något annat du vill säga?

– Att åka på en termin utbytesstudier gör dig konkurrenskraftig bland andra kandidater. Tveka därför inte på att ta denna möjlighet om du får den!