Hoppa till innehållet
Foto: Privat

"Civilekonomprogrammet ger stora möjligheter"

Publicerad: 6 oktober 2014

Amer Alramahi läste civilekonom på Luleå tekniska universitet under åren 2008-2012. Idag jobbar han som revisor på PricewatherhouseCoopers (PwC).

Hur har du gjort för att få det jobb du har idag?

– Jag blev uppringd av en från PwC som arbetar med att rekrytera personal. Denna rekryterare tyckte att jag som individ skulle passa bra in i företagets miljö. Jag fick utföra några tester samt gå på intervjuer, resten är historia.

Fick du jobb direkt efter utbildningen?

– Jag fick anställning 2 månader innan jag blev klar med mina studier. När jag avslutade mina studier i juni 2012 kunde jag njuta av sommarlovet, och längta till att få börja arbeta inom revision.

Vad är det bästa med ditt jobb?

– Det bästa med mitt jobb är de kollegor jag arbetar med att ta del utav de kunskaper som de besitter samt dela med mig av de kunskaperna jag lyckats samla på mig under min tid på PwC.

Vad i din karriär är du extra stolt över?

­– Det jag kan känna stolthet över är den utveckling jag upplever, det är en ständig utveckling. Känslan av att få tillämpa mina kunskaper blir något extra, helt plötsligt för man en dialog med klienterna där jag som individ får hjälpa klienterna med de kunskaper och resurser vi har på PwC. Ibland får man nypa sig i armen då man helt plötsligt för en diskussion som "vuxna" erfarna brukar ha när de pratar, helt plötslig befinner man sig i den vuxna världen och den naturliga dialogen man har är något som byggts under åren som revisor.

När du ser tillbaka på din utbildning, vad var det viktigaste du lärde dig?

– Det viktigaste jag lärde mig från studietiden på LTU var den nyfikenheten jag hade till de olika kurser jag tog del av. Denna nyfikenhet fick mig att våga fråga, våga tänka utanför ramarna, detta är något jag tagit med mig i bagaget och tillämpar i min vardag.

Hur upplevde du din tid på Luleå tekniska universitet?

– Som nybliven student kastas man in i nya miljöer, nya ansikten, och nya tankar skapas. Detta mynnas ut till trygghet, en trygghet där intrycken blir mer till vardag och den kunskap man erhåller byggs på allt efter åren går. Denna process är något som speglar arbetslivet och min tid på LTU förberedde mig inför arbetslivet. Min tid på universitetet har inte upphört, den lever vidare in i arbetslivet och jag upplever den fortfarande i form av en trygghet idag.

Har du några tips till den som funderar på att läsa civilekonom?

­– Civilekonomprogrammet är ett program som ger stora möjligheter till att söka till olika jobb. Bredden på jobb är stor och efter ett antal år inom arbetslivet är karriärmöjligheterna stora för de som läst civilekonomprogrammet. Under studietiden hinner man som student fundera flera gånger på vad man vill börja arbeta med efter studietiden, civilekonomprogrammet begränsar inte de funderingarna utan ger stora möjligheter till att få välja det man bestämt sig för när studierna är avslutade.