Hoppa till innehållet
Joel Forsberg

Joel Forsberg - Digital Strateg på Meramedia

Publicerad: 22 maj 2017

Utbildning: Civilekonom

Hej Joel. Du är alumn från utbildningen Civilekonom  på Luleå tekniska universitet?  Vill du berätta lite om vad du arbetar med idag och vad som tagit dig dit?

Min karriär började som professionell pokerspelare egentligen samma dag som jag tog studenten från gymnasiet. Poker var verkligen det roligaste jag visste, och det gick riktigt bra. Strategi, vinnarinstinkt och analyserande passade mig perfekt. Efter ett antal år kände jag att jag behövde vidga mina vyer och jag valde Civilekonomutbildningen då jag alltid varit fascinerad hur pengar påverkar, och hur allting är beroende av finans och ekonomi. En bonusanledning var faktiskt för att jag ville träffa en flickvän, och på universitetet borde det finnas många smarta, intressanta människor, resonerade jag. Jag ska för övrigt gifta mig med en alumn-student i sommar, som jag träffade på skolan för knappt åtta år sedan =)

När jag väl tog studenten spelade jag poker ett tag till innan jag började jobba på storbank. Det var inget för mig så jag valde att leva på pokerpengarna och börja praktisera på Happybooking som var en intressant start-up. Mina arbetsuppgifter blev framförallt att hantera den digitala marknadsföringen. När jag visade att jag behärskade uppgifterna så blev jag rekryterad av moderbolaget Meramedia.

Har du haft nytta av din utbildning i det arbete du har idag?

Absolut. Som digital strateg har jag bland annat fått chansen att föreläsa och jobba med workshops vilket kräver en vana av att presentera inför folk. Med alla presentationer vi utförde och den feedback vi fick känner jag mig betydligt mer komfortabel än vad jag annars hade gjort, för att nämna ett exempel.

Vad var det bästa med att plugga på LTU?

Utöver alla spännande människor så trivdes jag väldigt bra med att vara engagerad i Ekonomsektionen, med all kunskap och inspiration det gav. En annan detalj som jag uppskattade var att lärarna höll sin kontorsdörr öppen för en diskussion, om situationen krävde det. De allra flesta lärare var för övrigt fantastiska, och jag måste nämna Kent Nilsson och Olle Hage som är personliga favoriter. Extra stort tack till er!

Har du några karriärtips till studenter som ska ut i arbetslivet?

Gör examensarbetet för ett företag som ni eventuellt vill jobba hos. Eftersom ni kommer leverera bra resultat kommer de inte känna att det är en risk att anställa just er, de vet redan att ni är duktiga.

Är examen redan ett faktum så rekommenderar jag att tänka igenom vad ni verkligen vill göra och se till att verkligen försöka hamna där. Det är lätt att söka jobb någonstans där man egentligen inte vill vara för att det finns en ledig tjänst där. Det borde vara plan B, och inte A.

Hur ser du på framtiden, vad är dina planer?

Jag vill lära mig hålla i workshops och föreläsningar så pass bra att jag överträffar våra kunders förväntningar. Att få hjälpa andra med det formatet skapar en härlig känsla i kroppen.  Dels är det tillfredsställande att leverera goda resultat, men det ökar också chanserna att få fortsatt förtroende. Det kommer jag ha stor nytta av både på Meramedia, och på eventuella andra arbetsplatser i framtiden.

Taggar