Hoppa till innehållet

Gehörsbaserat musikskapande

120 Högskolepoäng, Program på grundnivå
Utbildningen är riktad till alla som vill utveckla sitt skapande och sin kreativitet inom musikområdet och även erbjuda möjligheter att nätverka direkt med musikbranschen samt få insyn i den arbetsmarknad man senare kommer att verka i.

Utbildningen är gehörsbaserad och syftar till att utveckla kreativitet och konstnärligt uttryck som musikalisk skapare och gestaltare. Man kan söka till utbildningen som producent, enskild artist eller som ensemble, alla musikaliska uttryck är välkomna. Här får du möjlighet att jobba med din egen musik och ditt egna artisteri, och utvecklas tillsammans med yrkesverksamma och erfarna lärare. Förutom den konstnärliga delen av utbildningen erbjuds du även ett tätt samarbete och nätverkande med musikbranschen via exempelvis BD pop samt välrenommerade gästlärare.

Anmälan
Gehörsbaserat musikskapande
Piteå, Normal, Hösten 2022

Startdatum 2022-08-29, v.35 2022
Piteå
Dagtid, 100%
Svenska
LTU-80028
2022-04-19
10
Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet samt godkänt antagningsprov. Antagningsprovet består av två delprov där godkänt resultat krävs från delprov 1 för att gå vidare till delprov 2. Vid antagningsprovet bedöms den sökandes förkunskaper i musikalitet, teknik, konstnärlig gestaltning samt kreativa processer.

Delprov 1: Arbetsprov.

Delprov 2: Spelprov.

Urval

Urval och rangordning baseras på antagningsprov.

  • Alternativa: 100%
OBS! Alternativt urval

Läs mer om antagningsprovet

Stängd för anmälan

Vill du veta mer om programmet?

I utbildningsplanen finns en beskrivning av hur programmet är upplagt med avseende på exempelvis innehåll och kurser. Läsordningen visar i vilken ordning som kurserna i programmet läses. I examensbeskrivningen anges lokala och centrala krav som måste vara uppfyllda för en viss examen.

Vanliga frågor om studier

Här hittar du vanliga frågor om hur det är att studera vid Luleå tekniska universitet.

 

Q  Hittade du inte svar på dina frågor?   

antagning.se finns svar på många frågor när det gäller anmälan, antagning och behörighet. Du kan också kontakta oss med allmänna frågor om att studera på Luleå tekniska universitet och frågor kopplade till behörighet och antagning.

 

Frågor om programmet

Har du detaljfrågor om programmet som du inte hittar svar på under programsidorna eller i utbildningsplanen, tveka inte att kontakta oss.

Erik Weissglas, Universitetslektor, Utbildningsledare för programmet Gehörsbaserat musikskapande

Organisation: Musikalisk gestaltning, Musik medier och teater , Institutionen för ekonomi, teknik, konst och samhälle
Telefon: 0911-72657