Gehörsbaserat musikskapande

120 Högskolepoäng, Program på grundnivå
Utbildningen är riktad till alla som vill utveckla sitt skapande och sin kreativitet inom musikområdet och även erbjuda möjligheter att nätverka direkt med musikbranschen samt få insyn i den arbetsmarknad man senare kommer att verka i.

Utbildningen är gehörsbaserad och syftar till att utveckla kreativitet och konstnärligt uttryck som musikalisk skapare och gestaltare. Man kan söka till utbildningen som enskild artist eller som ensemble, alla musikaliska uttryck är välkomna. Här får du möjlighet att jobba med din egen musik och ditt egna artisteri, och utvecklas tillsammans med yrkesverksamma och erfarna lärare. Förutom den konstnärliga delen av utbildningen erbjuds du även ett tätt samarbete och nätverkande med musikbranschen via exempelvis BD pop samt välrenommerade gästlärare.

Anmälan
Piteå, Normal, Hösten 2017

Startdatum 2017-08-28, v.35 2017
Piteå
Dagtid, 100%
Svenska
LTU-84597
2017-04-18
10
Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet

Urval

Utbildningen leder till konstnärlig examen. Som grund för rangordning och därmed urval, bedömer juryn följande aspekter hos de sökande: konstnärlig gestaltningsförmåga, förmåga till personligt uttryck samt teknisk och teoretisk kompetens. Information om urvalsprov finns på programmets hemsida på ltu.se.

  • Alternativa: 100%
OBS! Alternativt urval
Stängd för anmälan

Vill du veta mer om programmet?

I utbildningsplanen finns en beskrivning av hur programmet är upplagt med avseende på exempelvis innehåll och kurser. Läsordningen visar i vilken ordning som kurserna i programmet läses. I examensbeskrivningen anges lokala och centrala krav som måste vara uppfyllda för en viss examen.

Frågor om ansökan, behörighet och antagning

 

Q  Ställ dina frågor i vårt formulär 

 

Frågor om programmet

Har du detaljfrågor om programmet som du inte hittar svar på under programsidorna eller i utbildningsplanen, tveka inte att kontakta oss.

Erik Weissglas, Universitetslektor

Organisation: Musikalisk gestaltning, Musik och dans, Institutionen för konst, kommunikation och lärande
Telefon: 0911-72657