Amelie Haegeman är frilansande scenograf

Amelie Haegeman gick Film- och TV scenografi under åren 2012–2014. Just nu jobbar hon som scenograf på Pipedream Productions.

Hur har du gjort för att få det jobb du har idag?

– Jag har haft kontakt med Pipedream Productions sedan tidigare. Älskar musikal vilket är det de mest sysslar med. Under min praktik på skolan var jag scenograf på två olika ställen och delade sedan mina resultat på dessa med Pipedream.  

Vad är det bästa med ditt jobb?

– Att utgå från ett manus och sedan klura fram scenbilder och lösningar ur dels eget huvud och med ett team. Att man egentligen kan skapa vad som helst och att det är så skiftande eftersom man jobbar i projekt.  

Vad i din karriär är du extra stolt över?

– Jag har ju inte hunnit göra så mycket ännu men jag skulle vilja säga det jag gör nu. Scenografin till en musikal. Det är där jag trivs bäst, på scenen.  

När du ser tillbaka på din utbildning, vad var det viktigaste du lärde dig?

– Att både få jobba i team och enskilt. Att man fick lära sig och prova på lite av allt möjligt, olika tekniker, bygga, svetsa etc. När jag började utbildningen hade jag tron om att scenografi var lika i vilket medel man än var i, film,tv, teater men att så inte riktigt var fallet. Detta har dock inte hindrat mig att vara inom teatern, man måste bara tänka lite annorlunda. 

Hur upplevde du din tid på Luleå tekniska universitet?

– Snabb, lärorik och rolig!  

Har du några tips till den som funderar på att läsa film- och TV scenografi/attributmakeri?

– Det kan vara en fördel om man gått någon form av konstnärlig skola tidigare, men det går ändå, bara man har viljan! 

Amelie Haegemans studentblogg

Läs om tiden på LTU och programmet

[http://ameliehaegeman.blogspot.se/]

Publicerad: 26 augusti 2014

 

Luleå tekniska universitet är i stark tillväxt med världsledande kompetens inom flera forskningsområden. Vår forskning bedrivs i nära samarbete med företag som Bosch, Ericsson, Scania, LKAB, SKF och ledande internationella universitet. Luleå tekniska universitet omsätter totalt 1,6 miljarder kronor per år. Vi är idag 1 700 anställda och 15 000 studenter.

 

Luleå tekniska universitet • 971 87 Luleå • Organisationsnummer: 202100-2841 • Telefon: 0920 49 10 00 • Fax: 0920 49 13 99 • Studenttorget: 0920-49 20 00
E-post allmänna ärendenFrågor om studier • Om webbplatsen  • © Luleå tekniska universitet 2017