Hoppa till innehållet
Sammes_utvecklingsstipendium.JPG
Stipendiater 2013, utvecklingsstipendium

Studenter får stipendium för att utveckla idéer

Publicerad: 18 mars 2013

120.000 kronor delades ut till studenter och personal på Campus Skellefteå som sökt Sammes Stiftelses utvecklingsstipendium. Syftet med stipendiet är att stödja affärs- och produktidéer.

Från 2013 är det även möjligt för studenter att söka stipendium för att delta i utvecklingen av projekt som hämtas från småföretag. Även studenter som bor i Skellefteå men studerar på annan ort kan söka och beviljas stipendier.

Sammes stiftelse skapades genom en donation på fem miljoner kronor av Maud och Samme Lindmark 2007. Sammanlagt har över 1,5 miljoner kronor delats ut i stipendier till studenter och anställda på Campus Skellefteå sedan starten 2009. Stipendierna har starkt bidragit till att ett antal företag skapats och att kompetens har tillförts projekten och stipendiaterna. Exempel på företag är Arrowhead Game Studios,  Frostware AB, Wood of Sweden och fler är på gång.

Stiftelsen delar ut Idéstipendium, utvecklingsstipendium, affärsstipendium och stipendium som sommarföretagare. Cirka 25 personer fick möjlighet att helt eller delvis arbeta med sitt utvecklingsprojekt under sommarferien 2012.  En ambition från stiftelsen sida är att kunna dela ut 500 000 – 700 000 kronor varje år.

Stiftelsens samarbetspartners är Innovation Västerbotten (START), Nyföretagarcentrum, CENTEK, Connect Norr och ABI. Genom samarbetet tillförsäkras stipendiaterna rådgivare.