Hoppa till innehållet
mediedesign

Studentsamarbete bakom idrottsgalan i Piteå

Publicerad: 8 februari 2013

Under fem veckor har studenter från Upplevelseproduktion och Mediedesign vid Luleå tekniska universitet arbetat för att, på uppdrag av Piteå kommun, Norrbottens idrottsförbund och Informationsenheten på Piteå kommun, skapa ett koncept kring Norrbottens idrottsgala 2013.

Uppdraget bestod av att konceptutveckla utvalda delar av galan, som anordnas i Piteå senare i vår, för att skapa förutsättningar för en lyckad och minnesvärd tillställning. Efter att kunden i början av december presenterade uppdraget har studenterna arbetat i kreativitetsworkshop, haft handledningar och fört samtal med uppdragsgivarna för att säkerställa idéer, samt fått feedback för att kunna vidareutveckla sina idéer.

– Jag hoppas att vi kan ta med oss några av idéerna och faktiskt genomföra dem senare i vår, det hade vart ett fint betyg, säger Elisabeth Hellmér, adjunkt Upplevelseproduktion

Givande möte

På presentationen, tillika examinationen, fanns en härlig känsla i universitetets ateljé där uppdragsgivarna och studenter möttes.

– Jag tyckte också att det var roligt. Det var bra med tydliga instruktioner innan kring våra olika roller i projektet. Det blev ett verklighetstroget projekt på så sätt, eftersom där möts ju ofta människor med olika kompetenser, vilket vi även gjorde här, säger Elisabeth Hansson, student Upplevelseproduktion.

Professionella studenter

Uppdragsgivaren var nöjd och beskriver studenternas prestationer likvärdiga med professionella byråers kvalitet på idéer. Dessutom var de också imponerade av att studenterna hade tagit nya grepp och kommit med så varierande förslag på hur galan kan utvecklas; både före, under och efter.

– Jag tyckte att vi hade ett gott samarbete där vi hade respekt för varandras olika färdigheter.Vi klev inte in i varandras områden så att säga utan gjorde det vi var bäst på, säger Britt-Marie Lindberg student Upplevelseproduktion.

Läs om fler studentprojekt