Hoppa till innehållet
Malin Lysmo

"Det roligaste är att utmana mig själv"

Publicerad: 20 februari 2014

Malin Lysmo studerar 1:a året på Mediedesign. Hon är 21 år gammal och kommer från Eslöv i Skåne.

Hej, vem är du?

– Jag är en tjej som alltid kollar på detaljer och har svårt för att välja vilket te jag ska köpa i affären för att förpackningarna är så fina. Jag tycker om att gå min egen väg och försöka få ut så mycket som möjligt av allt alltid. När något går emot mig och det är värt att kämpa för brukar jag säga att "allt går bara man vill!"

Varför läser du mediedesign?

– Jag läser mediedesign för att det är min grej. Jag gillar att skapa saker och göra dem på ett lite annorlunda sätt eller på mitt sätt. Jag läste media i gymnasiet och trivdes väldigt bra med det så att jag ville lära mig mer. Man får så mycket i ett: träffa människor, vara konstnärlig, framför allt vara kreativ på olika sätt och det finns så många olika yrken inom ämnet.

Vad är det roligaste med din utbildning?

– Just nu tycker jag att det roligaste är att få utmana mig själv i de olika kurserna vi går. Det finns så många saker som jag inte tänkt på innan som man får i uppgift att tänka på nu. Man får testa och se vad man vill lära sig mer av och när man vet det gör man utbildningen till precis vad man känner för. Det gäller bara att bestämma sig för att göra sitt bästa.

Vad är det svåraste?

– Det svåraste är nog att kunna se vad man vill med utbildningen. Denna utbildningen är bred och som sagt så gör man den så som man vill och det kan vara svårt att veta vad man vill. Man måste kunna berätta för sig själv innan man börjar en kurs vad man vill lära sig och sen se till så att man lär sig det. Tar inte lärarna i kursen upp det får man helt enkelt fråga, de har alltid svar.

Hur är det att plugga på LTU?

– Jag har inte pluggat på något annat universitet innan så jag har inte jättemycket att jämföra med men jag tycker att det är bra. Det är krävande men det ska det vara tycker jag. Man får många och stora möjligheter till det mesta. När jag sökte till LTU blev jag extra glad för att jag fick så trevligt bemötande. De ringde upp alla som kommit in och de svarade snabbt på mail om man hade frågor. Det tyckte jag som är från Skåne kändes väldigt tryggt eftersom att jag skulle flytta långt.

Vad gör studenterna på fritiden?

– Det finns många olika saker att göra. Ibland blir det bara att hänga med varandra, ibland åker vi skridskor och nu har det inte varit det bästa vädret för slalom men jag hoppas att vi kommer göra det sen också. På helger brukar det vara fest/klubb på kårhuset i Piteå och då brukar vi ha mingelfester innan och sen gå och dansa på kvällen/natten.