Hoppa till innehållet
Mediedesign

"Vi är omringade av företag från branschen"

Publicerad: 19 december 2012

Martin Fryklund går andra året på mediedesign. Han kommer från Härnösand.

"Jag tittade en hel del på olika designutbildningar och det blev rätt stressigt på slutet så jag minns inte exakt hur jag kom i kontakt med den här utbildningen för, men jag tror det var via hemsidan studera.nu. Därefter så mejlade och pratade jag med folk från skolan.

Jag ville bli riktigt duktig på att designa, fota och utforma och tyckte det här utbildningen borde passa mig eftersom det är fokus på praktiska och kreativa uppgifter och inte lika mycket teori. Att flytta söder ut var inget alternativ för mig, jag älskar snö och skidåkning och tycker det är asballt att vi korsar skidspåren när vi promenerar till universitetet.

Jag tycker jättebra om utbildningen! Allt är strukturerat och bra men samtidigt finns det gott utrymme för vår kreativitet och vi i klassen höjer varandra med all vår skaparglädje. Det har varit en hel del mindre projekt i olika designområden både i grupp och individuellt, det passar mig perfekt!

Det finns mycket resurser här i Piteå, det finns personal som kan hjälpa dig med din framtid (LTU karriär) och vi är omringade av företag från branschen. Eftersom vi har gästlärare från reklambyråer plus att vi kommer ha praktikperioder, så är jag övertygad om att jag knutit kontakter under de här tre åren som kan leda till ett jobb. Just nu skulle jag kunna tänka mig att jobba bl.a. som grafisk formgivare eller fotograf i framtiden.

Till dig som ska välja en utbildning så råder jag dig att börja fundera i tid, intervjua lärare och elever från skolan, det tyckte jag var väldigt givande. Men helst ska du besöka de skolor du är nyfiken på. Är du nyfiken på vad vi får göra kan du kolla in våra Facebooksidor MD14 och MD15."