Så ansöker du till musik, konstnärlig kandidat

Publicerad: 23 januari 2020

Anmälan till utbildningsprogram görs på www.antagning.se senast 15 januari. Genom antagningsproven – som är urvalsgrundande – prövas den särskilda behörigheten. Information om antagningsprov och hur du anmäler dig till antagningsprov finns på respektive inriktnings websida.

VIKTIG INFORMATION
På grund av rådande omständigheter kring Coronaviruset COVID-19 ställs antagningsproven i Piteå vecka 12 samt provtillfället för studiomusiker i Stockholm 14-15 mars in.

Istället kommer antagningsprov att erbjudas på alternativt sätt. Du som tidigare anmält dig till antagningsprov har fått information via den e-post du angivit på antagning.se.

Observera - Provtillfället för jazzmusiker lördag 14 mars i Stockholm kommer att hållas.

Sökande till jazz-, rock- och studiomusiker kommer få provinstruktioner utskickade per mail under tisdag 17/3.

Sökande till klassisk musiker/sång, kyrkomusiker och komposition har fått information via mejl.

Allmän information

Information om hur du reser till Piteå och var du kan bo under antagningsproven hittar du här: www.pitea.se/besokare

 

Hur söker jag?

Anmälan till utbildning gör du via www.antagning.se.

Kom ihåg att du måste vara noga med hur du prioriterar i din ansökan. Om du blir antagen till den utbildning du angett som högsta prioritet stryks du automatiskt från övriga sökalternativ. Om du blir antagen till den utbildning du angett med lägre prioritet står du kvar som reserv på högre sökalternativ men alternativen under stryks.

 

Anmälan till antagningsprov Piteå vecka 12 våren 2020 - Se viktig information högst upp på denna sida

Efter den 15 januari kommer sökande till de olika inriktningarna att få information om hur anmälan till antagningsprov går till. Utskick görs till den e-postadress som finns angiven på antagning.se. Kontrollera gärna att den stämmer.

Anmälan till antagningsprov är även en försäkran att du kommer till provet. Till flera av inriktningarna behöver du komplettera din försäkran med uppgifter om vad du har tänkt framföra inför juryn. Se respektive inriktning.

 

Antagningsprov för sökande till jazzmusiker och studiomusiker Stockholm vecka 11 våren 2020 - Se viktig information högst upp på denna sida

För dig som söker jazzmusiker eller studiomusiker kommer det att finnas möjlighet att göra antagningsprovet i Stockholm under helgen vecka 11. Mer information via länkar till respektive inriktning.

Ange önskad provort (Stockholm eller Piteå) i samband med anmälan till antagningsprov. Det är viktigt att du så snart som möjligt anmäler dig till antagningsprovet då antalet platser för att göra provet i Stockholm är begräsat.

 

Antagningsprov för sökande till klassisk musiker samt kyrkomusiker Stockholm vecka 10 våren 2020

För dig som söker klassisk musiker eller kyrkomusiker kommer det att finnas möjlighet att göra antagningsprovet i Stockholm vecka 10. För mer information se länk till respektive inriktning nedan.

Ange önskad provort (Stockholm eller Piteå) i samband med anmälan till antagningsprov. Det är viktigt att du så snart som möjligt anmäler dig till antagningsprovet då antalet platser för att göra provet i Stockholm är begräsat.

 

G3 - prov för ämneslärarutbildningen

För dig som gör antagningsprov i Piteå vecka 12 finns möjlighet att göra prov för ämneslärarutbildningen, G3. Provdag onsdag 18 mars. Anmälan görs i samband med anmälan till antagningsprov för Konstnärlig kandidat, musik.

Läs mer om G3 här.

Funktionsnedsättning

Om du har en dokumenterad funktionsnedsättning har du möjlighet att få stöd i samband med antagningsproven. För att få adekvat stöd behöver du anmäla detta i samband med anmälan till antagningsprov.

Har du frågor?

Hällis, Björn - Universitetslektor, Utbildningsledare programmet Konstnärlig kandidat Musik

Organisation: Musikalisk gestaltning, KKL Musik, medier och teater, Institutionen för konst, kommunikation och lärande
Telefon: 0911-72683
Rum: H125 - Piteå»