Hoppa till innehållet
Foto: Peder Sundström Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Så ansöker du till klassiskt instrument/sång

Publicerad: 23 januari 2020

1. Sök via antagning.se

Sista datum för ansökan är 15 januari.

2. Antagningsprovet

Antagningsprov görs online genom inskickade videoinspelningar och ska vara oss tillhanda senast söndag den 14 mars 2021.
I det fall kompletterande utskick behövs inför provet kommer detta att skickas till den e-postadress som finns angiven på antagning.se. Kontrollera gärna att den stämmer.

Prov Musikteori (MT) för alla sökande:

Piteå har ett eget musikteoriprov (MT) och använder inte det gemensamma MT-prov som de andra musikhögskolorna använder. Exempel på vårt prov finns längre ner på sidan. Musikteoriprovet genomförs online. Datum och tid meddelas efter den 15 januari.

Prov musikteori 2021

Teoriprovet öppnas 15 februari kl.08.00 och stänger 15 mars kl.23.59. När du startat provet via länken har du 90 minuter på dig att genomföra provet. Länk till provet: https://test.gclocked.com/?form=-MShSqiuO0DM9rWy76h2

 

Provinformation instrument/sång

Videoinspelning

Proven ska spelas in i videoformat med god ljudkvalitet. Inspelningen ska börja med att du säger ditt namn högt och tydligt. Du skall vara synlig i helfigur under hela inspelningen där kameran är placerad rakt framifrån eller snett framifrån. OBS! vi kommer inte godkänna inspelningar som är tagna bakifrån eller från sidan.

Instrument, klassisk inriktning

Spelprov: Framförande av 3-4 verk (behöver inte vara hela verk, det räcker med en sats) från olika epoker. Det är rekommenderat att inspelningarna är med ackompanjerande pianist, men vi kommer även att behandla arbetsprover utan ackompanjatör.

Sång, klassisk inriktning

Sångprovet består av 3 delar. De olika delarna kan var inspelade vid olika tillfällen men i övrigt gäller förutsättningarna som anges under rubriken Videoinspelning.

  • Framförande av 3-5 arior eller sånger från olika epoker med en sammanlagd durata på 10-12 minuter. Dina valda sånger ska ha en så stor spridning som möjligt vad gäller epoker och språk (franska, tyska, engelska och italienska). De valda sångerna och ariorna ska memoreras och framföras utantill.
  • Noter till ett obligatoriskt pianostycke kommer att delges den sökande den 1 mars.
  • Noter till en obligatorisk sång kommer att delges den sökande den 1 mars, tillsammans med en förinspelad ljudfil med pianoackompanjemang. I detta prov ser juryn din förmåga att på kort tid lära in en sång.
     

De digitala videoinspelningarna ska vara nåbara via internetlänkar (YouTube, Dropbox, Vimeo etc.). Varje länk måste kompletteras med detaljerade beskrivningar om när/hur/var/ inspelningen är gjord samt information om repertoaren. Information om videoinspelningarna samt länkar till dessa ska vara oss tillhanda senast söndagen den 14 mars 2021 och skickas till antagningsprovKLIS@ltu.se